HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
24 Nisan 2024 Çarşamba Saat: 12:08

Şeker Bayramı Bitti, Gözler Kurbanlıklarda!

Ramazan ayının hemen ardından idrak edilen Ramazan Bayramı (Şeker Bayramı) kutlamalarının hemen ardından gözler Kurban Bayramı’nda kesilecek kurbanlık fiyatlarına dikildi.
Şeker Bayramı Bitti, Gözler Kurbanlıklarda!

Bu yıl Şeker Bayramının ilkbahar mevsiminde yaşanmasıyla yeni doğan kurbanlık hayvanların bayrama hazırlanması için besicilerin yoğun çalıştığı gözlenirken vatandaşlar merakla tahmini kurbanlık fiyatlarını öğrenmeye çalışıyor.

 

Yurdun dört bir yanındaki besicilerin aylardır emek vererek yetiştirdiği kurbanlık hayvanların Kurban Bayramına yetişmesi için çalışmalarını hızlandırdığı gözlendi.

 

Bu yıl kurbanlık fiyatlarında hayatın tüm alanlarında olduğu gibi hayvancılık sektöründe de yüksek maliyete neden olan enflasyona oranla bir artış olabileceğini ifade eden besiciler “ortalama yüzde 50’yi artacak bir zam” beklediklerini söyledi.

 

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Kasap Cemal Çelebi; “Maalesef yaşanan enflasyon bizim sektörü de çok etkiledi. Geçen yıl kurbanlıklarda fiyat büyükbaş hayvanda 70-100 bin lira arasındaydı, küçükbaşlar da ise 10-12 bin liraydı. Bu yıl her şey ateş pahası ve en az yüzde 50’lik maliyet artışı var. Bu da demektir ki, büyükbaş kurbanlık hayvanlar ortalama 120-150 bin arasında bir fiyatla satışa sunulacak, küçükbaş hayvanlar ise ortalama 15-18 bin lirayı bulabilir” dedi.

 

HABER: Mehmet Emin Danış





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler