HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
13 Nisan 2024 Cumartesi Saat: 11:48

O da zamlandı...

TÜVTÜRK, 2024 yılında Türkiye genelinde araç sahiplerini etkileyecek önemli değişiklikleri duyurdu.

2024 itibarıyla, traktör, motosiklet ve motorlu bisikletler için muayene ücretleri 586,50 TL'den 927,60 TL'ye çıkarılırken; otomobil, minibüs ve kamyonet gibi araçlar için ücretler 1.149,60 TL'den 1.821,60 TL'ye yükseldi. Otobüs, kamyon, çekici ve tankerler için ise ücret 2.462,40 TL olarak belirlendi. Belirtilen tüm ücretler KDV dahil olup, ödemeler kredi kartı, banka kartı ve nakit olarak yapılabilmekte.

TÜVTÜRK ayrıca, randevu sistemlerindeki yoğunluğu azaltmak amacıyla Türkiye'nin 77 ilinde mobil istasyonlar devreye soktu. Bu istasyonlar sayesinde araç muayene süreçleri hızlandırıldı ve erişim kolaylığı sağlandı. 2024 yılında mobil istasyon sayısının artırılması planlanıyor.

Öte yandan, 2021 ve öncesine ait araçların TÜVTÜRK istasyonlarına gitme zorunluluğu getirilirken, hava destekli fren sistemine sahip araçlar ve egzoz gazı emisyon ölçümleri yalnızca sabit istasyonlarda gerçekleştirilebiliyor.

"Karayolları Trafik Kanunu" gereğince, muayene süresi geçirilen araçlar için her ay %5 fazladan ücret alınıyor. Ağır kusurlu veya emniyetsiz raporu alan araçların muayeneleri onaylanmıyor. Ücretsiz muayene tekrarı hakkı, önceki ücretli muayeneden itibaren bir ay içinde, aynı araç grubuna hizmet veren tüm istasyonlarda geçerli olup, belirlenen süre içinde yapılmayan tekrarlar için tam ücret tahsil ediliyor.

TÜVTÜRK, bu yeni düzenlemelerle araç sahiplerine daha verimli ve erişilebilir bir hizmet sunmayı amaçlıyor. Araç sahiplerinin bu güncellemelere dikkat etmeleri ve muayene sürelerini takip etmeleri önem arz ediyor.

Haber: Mücahit GÜREL

 





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler