HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
28 Mart 2024 Perşembe Saat: 14:28

Bakan Işıkhan; “Ödenen İlaç Sayısını 3 Katına Çıkardık”

2023 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan sağlık ve ilaç harcamasının 553 milyar lira olduğunu hatırlatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan; AK Parti döneminde SGK tarafından ödenen ilaç sa
Bakan Işıkhan; “Ödenen İlaç Sayısını 3 Katına Çıkardık”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, SGK’nın son istatiksel verilerini açıkladı.

 

Bakan Vedat Işıkhan, bu hafta 2023 yılı işgücü verilerinin açıklandığını hatırlatarak; “2023 yılında da işsizlik oranı bir önceki yıla göre 1 puan düşerek, 9,4 seviyesine geriledi. İşsiz sayısı 2023 yılında bir önceki yıla göre 318 bin kişi azalarak 3 milyon 264 bin kişiye gerilemiş durumda. Toplam işsizlik oranı ve genç işsizlik oranı son on yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Hem kadın hem genç hem de genelde toplam istihdam oranımız ve işgücüne katılım oranımız son 21 yılın en yüksek seviyelerini yakalamış durumdayız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu yüzyılı emeğin, üretimin, çalışmanın yüzyılı yapacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

 

 

Her daim fırsatlar ölçüsünde milletin yanında olmaya devam edeceklerine vurgu yapan Bakan Işıkhan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı emekli ve ölüm aylığı hak sahiplerine banka promosyonlarını 2017 yılında biz başlattık. Önümüzde Ramazan Bayramı var. Bayramda emeklilerimize bayram ikramiyesi uygulamasını da hatırlarsanız biz başlatmıştık. Bu yıl ikramiyeleri yüzde 50 oranında artırdık. Emeklilerimize bu dönem de banka promosyon tutarlarını kamu bankalarında iki katına çıkardık. Vatandaşlarımızın dünyanın en ileri seviyelerinde sağlık hizmeti almasının arkasında önemli bir harcamamız var. AK Parti döneminde SGK tarafından ödenen ilaç sayısını 3 katına çıkardık. Geçtiğimiz bir yılda Sosyal Güvenlik Kurumu muz tarafından yapılan sağlık ve ilaç harcaması tam tamına 553 milyar olmuştur. Emekli aylıklarına ödediğimiz tutarın yarısına yakınını ayrıca sağlık harcamaları ve sağlık hizmetleri için de ödüyoruz. Bunun dışında yine SGK tarafından son bir yılda 206 milyar lira teşvik ve destek verdik. Son beş yılda yaşadığımız pandemiyle, bölgemizdeki savaşları ve asrın felaketini de dikkate aldığımızda vatandaşlarımızı asla mağdur etmeden hizmetlerimize kesintisiz bir şekilde devam edebildiğimizi ve yürütebilecek güçte olduğumuzu görüyorsunuz.”

 

Bakan Işıkhan, Türkiye’nin gücünün büyük ölçüde yerel yönetimlerin gücüne dayandığına dikkati çekerek, “Kalkınma yerelden başlar hakikatine istinaden yerelde ne kadar güçlü olursak genel icraatlarımızda da o derece başarılı oluruz. Çünkü şunu hepimiz biliyoruz ki, gelişim, kalkınma, ilerleme yerelden başlar. Ülkemizin lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetim vizyonu da belediyecilikten gelmektedir. Şu an ‘dünya beşten büyüktür’ diyerek sadece Türkiye’nin geleceğini değil aynı zamanda dünyanın geleceğini de inşa etme gayretinde olan liderimizin 40 yıllık başarı hikâyesinin belediyecilik vizyonuyla, sosyal belediyecilikle, gönül belediyeciliğiyle başladığını da unutmamamız gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

 

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler