HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
18 Mart 2024 Pazartesi Saat: 14:30

TÜRKİYE'DE 60 ORGANİZE TARIM BÖLGESİ PLANLANIYOR

Türkiye’nin örtü altı tarımda dünya 4’üncüsü olduğunu açıklayan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'de 60 organize tarım bölgesi için planlama yapıldığını ifade etti.
TÜRKİYE'DE 60 ORGANİZE TARIM BÖLGESİ PLANLANIYOR

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifini (BAYÇİKOOP) ziyaret etti.

 

Yetkililerden üretim süreçleriyle ilgili bilgi alan ve serada çalışan işçilerle sohbet eden Bakan Yumaklı, burada yaptığı açıklamada, son yıllarda Türkiye'nin süs bitkileri üretiminde dünyayla boy ölçüşür hale geldiğini, ancak AR-GE yatırımlarına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

 

Türkiye’nin örtü altı tarımda dünya 4’üncüsü olduğunu belirten Bakan Yumaklı; "Türkiye'de son dönemde 19 bin dekar olan süs bitkileri üretim alanı 3 kat artarak 59 bin dekara yükseldi. Bu da bu alandaki potansiyelin ne derece yüksek olduğunun diğer bir göstergesi. Türkiye'de örtü altı üretimiyle alakalı yaklaşık 800 bin dekarlık bir alan var. Dolayısıyla bu potansiyelin de yine kayıt altına alınarak gelişimiyle alakalı planlama yapabilmek adına Kapalı Alanlarda Bitkisel Üretimin Kayıt Altına Alınması Yönetmeliği yürürlüğe girdi. Bu yönetmeliğe göre bizler coğrafi konumlarına göre tüm örtü altı üretimi, kimliklendirerek kayıt altına almış olacağız. Örtü altı üretim, gerçekten ülkemizde gelişim ve potansiyeli açısından son derece önemli bir üretim metodu. Biz dünyada dördüncü sıradayız. Avrupa'da ise ikinci sıradayız. AR-GE çalışmaları bu noktada tüm bitkisel üretimlerde olduğu gibi özellikle tohum açısından süs bitkilerinde gelecek dönemde bizlerin en önemli çalışma alanlarından birisi olacak” dedi.

 

Bakan Yumaklı İzmir programı kapsamında Bayındır'da yapım çalışmaları süren ve tamamlandığında 890 dönümlük alanda hizmet verecek olan Bayındır Tarıma Dayalı İhtisas Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi'nde de incelemelerde bulundu.


Burada yaptığı açıklamada Türkiye'de 60 organize tarım bölgesi için planlama yapıldığını ifade eden Bakan Yumaklı, bunlardan 40'ının tüzel kişilik kazandığını hatırlattı.

 

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler