HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
10 Mart 2024 Pazar Saat: 23:18

YERALTI KAYNAKLARINDA REKOR.

Türkiyede enerji sektöründe önemli gelişmeler yaşanıyor. Bakan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahasında günlük 3.5 milyon metreküp doğal gaz üretimine ulaşıldığını duyurdu. Aynı zamanda Gabardaki petrol kuyularında günlük 37 bin varili aşa
YERALTI KAYNAKLARINDA REKOR.

Türkiye'de enerji sektöründe önemli gelişmeler yaşanıyor. Bakan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'nda günlük 3.5 milyon metreküp doğal gaz üretimine ulaşıldığını duyurdu. Aynı zamanda Gabar'daki petrol kuyularında günlük 37 bin varili aşan bir üretime erişildiği ifade edildi.

Bakan Bayraktar, '6. Enerji ve İklim Forumu'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin yerli maden üretiminde yaşanan gelişmeleri paylaşan Bayraktar, geçen yıl 8 binin üzerinde maden denetimi yapıldığını ve iyileştirmeler için yasal düzenlemelerin hazırlık aşamasında olduklarını belirtti.

Türkmen doğal gazının Türkiye'ye ulaştırılması konusunda da Bayraktar, üç alternatif planın masada olduğunu söyledi. Bunlar arasında Türkmen gazının swap yoluyla İran üzerinden, İran ve Azerbaycan üzerinden yine swap yoluyla veya Hazar geçişli bir boru hattıyla Türkiye'ye gelmesi bulunuyor.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin devreye alınmasıyla ilgili hedefin 2024 olduğunu belirten Bakan Bayraktar, karşılaşılan açık ve kapalı yaptırımlar nedeniyle zorluklar yaşandığını ifade etti.

Karadeniz, Sakarya Gaz Sahası'nda 2020'de yapılan keşfin önemine vurgu yapan Bakan Bayraktar, günlük üretimin 3.5 milyon metreküp olduğunu ve hedefin 40 milyon metreküpe çıkmasıyla 15 milyon hane halkının doğal gaz ihtiyacının tamamen bu sahadan karşılanacağını belirtti.

Gabar Petrol Sahası'nda da önemli bir gelişme yaşandığına dikkat çeken Bayraktar, günlük üretimin 37 bin varili geçtiğini ve Nisan ayında 9 yeni kuyuyla birlikte günlük üretimin 50 bin varile ulaşmasının hedeflendiğini açıkladı.

Bakan Bayraktar, yenilenebilir enerji alanında da çalışmaların devam ettiğini ve izin süreçlerinin hızlandırılması için "süper izin mekanizması" üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Son olarak, Türkiye Petrolleri'nin yurt içi üretiminin yurt dışını ilk kez geçtiği bilgisi verildi. Türkiye Petrolleri'nin toplam günlük üretiminin 232 bin varile ulaştığı ifade edildi.

 





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler