HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
29 Şubat 2024 Perşembe Saat: 11:50

ORDU İHRACATTA YENİ YILA GÜÇLÜ BAŞLADI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayına ait genel ticaret sistemine göre ihracat ve ithalat rakamlarını açıkladı
ORDU İHRACATTA YENİ YILA GÜÇLÜ BAŞLADI

Yayınlanan rapora göre, ülke genelinde ihracat yüzde 3,5 artışla 19 milyar 991 milyon doları bulurken, ithalat yüzde 22 azalışla 26 milyar 218 milyon dolar seviyelerine geriledi. Türkiye, dış ticaret dengesini muhafaza ederken, ekonomik gücünü koruma başarısını sürdürdü.

Ocak ayındaki bölgesel ticaret analizine göre, Samsun'da ihracat 102,5 milyon dolar, ithalat 98 milyon dolar olarak gerçekleşti. Amasya'da ihracat 15 milyon dolar, ithalat 5,2 milyon dolar; Ordu'da ihracat 29,3 milyon dolar, ithalat 1,8 milyon dolar; Sinop'ta ise ihracat 3,9 milyon dolar ve ithalat 272 bin dolar olarak kayıtlara geçti. Bu illerdeki artan ihracat rakamları, geçen yılın Ocak ayına kıyasla olumlu bir ivmeyi ortaya koyarken, ithalat rakamları ise düşüş eğilimini sürdürdü.

Ayrıca, Samsun'da 2023 yılı Ocak ayında gerçekleşen ihracat 91,9 milyon dolar, Amasya'da 10,6 milyon dolar, Ordu'da 19,9 milyon dolar ve Sinop'ta 3,2 milyon dolar olarak kayıtlara geçmişti. Söz konusu dönemde ithalat ise Samsun'da 60 milyon dolar, Amasya'da 4,4 milyon dolar, Ordu'da 3,9 milyon dolar ve Sinop'ta 788 bin dolar seviyelerinde gerçekleşmişti.




Anahtar Kelimeler : ORDU, İHRACATTA, YENİ, YILA, GÜÇLÜ, BAŞLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler