HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
28 Şubat 2024 Çarşamba Saat: 10:08

FINDIK FİYATI ORDUYU ETKİSİ ALTINA ALIYOR

Ordu, Türkiye'nin önemli fındık üretim merkezlerinden biri olmasının yanı sıra, fındık fiyatlarındaki dalgalanmaların da merkezinde bulunuyor.
FINDIK FİYATI ORDUYU ETKİSİ ALTINA ALIYOR

Son dönemde hızla yükselen fındık fiyatları, özellikle Ordu'da üreticilerin yüzünü güldürmüş, ancak piyasadaki son gelişmeler bu sevincin yerini endişeye bıraktı.

Serbest piyasa da ortalama 108 lirayı aşan fındık fiyatları, bir süre önce Fiskobirlik'in 112 liraya çıkardığı alım fiyatıyla rekabetin de artmasına neden olmuştu. Ancak, bugün itibariyle fındık piyasasında sakin bir seyir gözlemleniyor. Serbest piyasadaki fiyatlar ile Fiskobirlik'in belirlediği alım fiyatı arasındaki denge, sektördeki tüm aktörler tarafından yakından takip ediliyor.

Fındık üretimi Ordu ekonomisi için hayati bir rol oynuyor. Şehir, 126 bin 243 kayıtlı fındık üreticisine ev sahipliği yaparak sektördeki önemini koruyor. Fındık fiyatlarındaki dalgalanmalar, sadece çiftçileri değil, aynı zamanda bölge ekonomisini de derinden etkileyebilecek bir potansiyele sahip.

Fındık sektöründeki büyük alıcı kurumlardan biri olan Fiskobirlik'in yeni yıl itibariyle artırdığı alım fiyatının ardından, beklenen hareketlilik yaşanmamış gibi görünüyor.

 

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : FINDIK, FİYATI, ORDUYU, ETKİSİ, ALTINA, ALIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler