HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
26 Ocak 2024 Cuma Saat: 16:17

Kredi kartına taksit kalkıyor mu?

Kredi Kartlarına Limit Sınırlaması Gelebilir mi? Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş Açıkladı...
Kredi kartına taksit kalkıyor mu?

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, kredi kartı ödemeleri geçen yıla göre yüzde 116 artarak 978.3 milyar liraya ulaştı. Bu artış, kredi kartlarına limit sınırlaması gibi düzenlemelerin gündeme gelmesine neden oldu.

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, mevcut yasaya göre kredi kartlarının limitlerinin bir kişinin elde ettiği gelirin 4 katını aşamaması gerektiğini belirtti. Ancak Kurtuluş, bu düzenlemenin uygulanmadığını, bankaların kendi limitlerine göre hareket ettiğini ifade etti.

Kurtuluş, "Burada bankalar vermiş oldukları kredi limitlerini geri çekmek zorunda kalacaklardır. Bir kişinin limiti gelirinin 4 kartını aşamayacaktır." dedi. Ayrıca, insanların gelirlerinin giderlerini karşılamakta zorlandığı bir dönemde kredi kartlarına olan talebin arttığını ve bu durumun limit sınırlamalarına neden olabileceğini söyledi.

Taksit sayısının tamamen ortadan kalkması konusuna da değinen Kurtuluş, belli başlı ürünlerde taksit yapılamadığını, ancak taksit sayısının tamamen kalkmasının söz konusu olmayacağını düşündüğünü belirtti.



HABER: NAZLICAN KESER




Anahtar Kelimeler : Kredi, kartına, taksit, kalkıyor, mu?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler