HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
5 Ocak 2024 Cuma Saat: 11:59

EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

2024 Yılında Memur ve Memur Emeklilerine Yüzde 49,25 Zam, SSK, Bağ-Kur ve Tarım Emeklilerine Yüzde 37,57 Zam Bekleniyor.
EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

2024 yılı için memur ve memur emeklilerinin zamları belli oldu. Aralık ayı enflasyon oranının açıklanmasıyla birlikte, memur ve memur emeklilerinin alacakları enflasyon farkı dahil aylık artışları yüzde 49,25 olarak belirlendi. Ancak, gözler şimdi SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklilerinin zam oranlarına çevrildi.

SGK Uzmanı Özgür Kaya, SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklilerinin zam oranlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaya, "İşçi ve Bağ-Kur emeklilerimizin de yine yasa gereği bir önceki yılın son 6 aylık dönemindeki enflasyon rakamının doğrudan kendilerine yansıtıldığını, bu oranın yüzde 37,57 olarak netleştiğini" belirtti.

Öte yandan, emeklilerin beklentisi refah payı üzerinde yoğunlaşıyor. Hükümetin, işçi ile memur ve memur emeklileri arasındaki makasın açılmaması için refah payı uygulaması yapması bekleniyor. Refah payı farkının yüzde 11,43 olduğunu ifade eden Kaya, bu durumda maaşlara ne kadar zam geleceğini şu şekilde açıkladı: "Ortalama 10 bin lira alan bir kişi, yüzde 49’a göre hesap ettiğimizde 14 bin 900'e geliyor. 15 bin bağlanan bir kişi 22 bin 350 liraya geliyor. 18 bin lira bağlanan bir kişi 26 bin 820 liraya, 22 bin lira bağlanan da 32 bin 780 liraya gelmiş olacak."

Emekli maaşlarındaki en düşük rakam ise refah payı ile birlikte masadaki ihtimallere bağlı olarak netleşecek.

HABER: NAZLICAN KESER



HABER: NAZLICAN KESER




Anahtar Kelimeler : EMEKLİ, ZAMMI, NE, KADAR, OLACAK?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler