HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Ocak 2024 Salı Saat: 13:22

02 OCAK 2023 ORDU'DA FINDIK FİYATLARI

02 Ocak Salı 2023 Ordu'da Fındık Fiyatlarında Son Durum Ne?
02 OCAK 2023 ORDU'DA FINDIK FİYATLARI

Dünya fındık üretiminin büyük bir kısmını elinde bulunduran Türkiye, ekonomik zorluklar nedeniyle dünyanın en büyük fındık ihracatçısı konumunda zorlanıyor. Küresel ekonomideki daralma ve enflasyon, Türk fındık sektörünü olumsuz etkiliyor.

Geçtiğimiz hafta 91-92 TL'ye kadar yükselen fındık fiyatları, bu hafta düşüşle devam ediyor. Karadeniz bölgesinin en önemli gelir kaynaklarından biri olan fındık üreticileri, fiyatların daha da düşmesinden endişe duyuyor.

2 Ocak Salı günü itibarıyla, serbest piyasada 50 randıman fındık 90 TL'den işlem görüyor. 29 Aralık Cuma günü itibarıyla ise serbest piyasada 50 randıman kabuklu fındığın fiyatı, Ordu'da 90 TL, Samsun'da 90 TL, Giresun'da 95 TL, Trabzon'da 92 TL ve Sakarya'da 90 TL arasında seyrediyordu.

Bu durum, fındık üreticilerini ekonomik sıkıntılarla baş başa bırakarak sektörde belirsizlik yaratıyor. Sektör temsilcileri, düşen talep ve küresel ekonomik koşulların etkisiyle fındık fiyatlarında yaşanan düşüşün sürmesi durumunda çiftçilerin gelir kaybına uğrayabileceğine dikkat çekiyor.

Fındık fiyatlarındaki bu dalgalanmalar, Türkiye'nin ekonomik zorluklarla mücadele ettiği bir dönemde, özellikle Karadeniz bölgesindeki çiftçileri etkileyerek sektördeki dengeleri sarsma potansiyeline sahip. Konuyla ilgili olarak tarım ve ekonomi uzmanları, sektöre destek sağlama ve çözüm önerileri geliştirme çağrısında bulunuyor.


HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : 02, OCAK, 2023, ORDU'DA, FINDIK, FİYATLARI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler