HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
2 Aralık 2023 Cumartesi Saat: 15:22

Kamuda Taşıt kiralama giderleri 4 ayda 1 milyar TL'yi aştı

Genelgeyle kamuda tasarruf vaadi verildi ancak kamu idareleri temmuz-ekim döneminde taşıt kiralama giderlerinde 1 milyar TL'yi aştı.
Kamuda Taşıt kiralama giderleri 4 ayda 1 milyar TL'yi aştı

Birgün'den Mustafa Bildirici'nin haberine göre, kamudaki tasarruf genelgesi yalnızca kağıt üzerinde kaldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek genelge yayınladı kamuda tasarruf yapılacağını ilan etti. Bakan, 17 Temmuz’da kamu idarelerine Tasarruf Tedbirleri Genelgesi göndererek, "Harcamaların gözden geçirilerek kısıtlanmasını" talep etmişti. Her şey buraya kadar güzel. Peki Şimşek'in bu genelgesini dinleyen oldu mu? Yanıt Genelgeye rağmen kamu idarelerinin temmuz-ekim döneminde taşıt kiralama giderlerinin 1 milyar TL’yi aştı.

KAMU HARCAMALARI FRENLENEMEDİ

Ekonomik kriz içindeki vatandaşlar geçinmek için her türlü yolu denerken, iktidar partisinin yerel yönetimler başta olmak üzere kamu idarelerinde şatafatın önüne geçilmek istenmedi. 17 Temmuz’da kamu idarelerine Tasarruf Tedbirleri Genelgesiyle “Harcamaların gözden geçirilerek kısıtlanmasını” talep etti. Bu talep Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi. Genelge, yürürlüğe girdi ama hemen her kurumun fahiş harcamalar yaparak, genelgenin kağıt üzerinde kalmasını gözler önüne serdi.




Anahtar Kelimeler : Kamuda, Taşıt, kiralama, giderleri, 4, ayda, 1, milyar, TLyi, aştı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler