HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
26 Kasım 2023 Pazar Saat: 17:57

" MAAŞLARIN, İNSANCA YAŞANACAK SINIRLARDA OLMASI GEREKİYOR "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emekli ikramiyesinin çalışan emeklilere de verilmesi kararıyla bir yanlıştan dönüldüğünü söyleyerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.
" MAAŞLARIN, İNSANCA YAŞANACAK SINIRLARDA OLMASI GEREKİYOR "

 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emekli ikramiyesinin çalışan emeklilere de verilmesi kararıyla bir yanlıştan dönüldüğünü söyleyerek “En düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olması, asgari ücretin de insanca yaşanacak sınırlarda olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emekli ikramiyesinin çalışan emeklilere de verilmesi kararıyla bir yanlıştan dönüldüğünü söyleyerek “En düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olması, asgari ücretin de insanca yaşanacak sınırlarda olması gerekiyor” dedi.

Özgür Özel, “CHP İl Başkanları İstanbul Buluşması” programına katılım sağladı.

Özel, yaptığı açıklamanın detayları ise şöyle: “Enflasyon emekli maaşlarını kuşa çevirdi. Bizim bütün mücadelemize rağmen en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL gibi komik bir noktada. Bunun en az asgari ücret seviyesine çıkarılması gerekiyor.

Seçim döneminde en düşük emekli maaşında iyileştirme yapacağını söyleyenler, seçimden sonra bu işi sanki Cumhuriyet Bayramı ikramiyesine çevirdiler. Ancak Kasım ayında ödemeleri yapılan 1 kereye mahsus 5 bin TL gibi hiçbir yaraya merhem olmayacak bir düzenleme yaptılar.

Bunda da çalışan emeklileri dışarıda bıraktılar. Oysa bir emekli niye çalışır diye düşünmediler. İtiraz ettik ses yükselttik. Nihayet bu yanlıştan dönüldü. Dönülen iş 5 bin TL’yi bütün emeklilere vermek. Oysa bunun derhal maaşlara yansıtılması, en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olması, asgari ücretin de insanca yaşanacak sınırlarda olması gerekiyor.”

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler