HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
23 Kasım 2023 Perşembe Saat: 14:51

" EMEKLİLERİN SESİ OLARAK HAKLARIMIZI ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ "

EYT ve Emekliler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Lastikçi, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nin ortak grup toplantısında kürsüye çıkarak iktidara çağrıda bulundu.
" EMEKLİLERİN SESİ OLARAK HAKLARIMIZI ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ "

EYT ve Emekliler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Lastikçi “Açlık ve sefalet ücretlerine mahkum edilmek istemiyoruz. İnsan onurunun yaraşır hayatlar istiyoruz. EYT ve Emekliler Federasyonu olarak emeklinin sesi olarak haklarımızı aramaya devam edeceğiz. Zafer vazgeçmeyenlerindir.” diyerek çağrıda bulundu.

EYT ve Emekliler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Lastikçi, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nin ortak grup toplantısında kürsüye çıkarak iktidara seslendi.

Hakların masada bırakıldığını belirten Lastikçi, “EYT meselesi kökten çözülmemiş yarıda bırakılmıştır. Mağduriyet sadece yaş haddinden değildi 5 bin prim ve kısmi emeklilik hakkı masada bırakıldı. Arkadaşlarımız bakanımıza güvenerek doğum veya askerlik borçlanması yaparak eksik olan primlerini tamamladılar ama emekli olamadıkları için hacizlik durumuyla uğraşıyorlar. Yarım çıkarılan yasa ile çaresizlik içerisinde kıvranan mağdurlar yaratılmıştır. Bir an evvel masada bırakılan 5 bin prim ve kısmi haklılık haklarımızın acilen yasalaştırılmasını talep ediyoruz. Hiçbir meselenin de hiçbir davanın mücadelesi de yarıda kalmaz. Haklarımızı alana kadar mücadelemize devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Lastikçi, konuşmasına şu sözlerle  devam etti: “Türkiye’de emekli olmak zor. Emekli olunca yaşamak daha da zor. Açlık sınırının altında emekli maaşı olmaz. Milyonlarca emekli asgari ücretinin altında bir gelirle yaşamak zorunda kalmıştır. Kapsamlı bir intibak düzenlemesiyle emekli aylıkları arasındaki eşitsizlik giderilmelidir.

Emekli 2023 yılında borçlandı, ezildi. Enflasyon farkı dışında bir pay verilmelidir. İkramiyenin çalışan emekliye de verilmesi gerekmeydi. Açlık ve sefalet ücretlerine mahkum edilmek istemiyoruz. İnsan onurunun yaraşır hayatlar istiyoruz. EYT ve Emekliler Federasyonu olarak emeklinin sesi olarak haklarımızı aramaya devam edeceğiz. Zafer vazgeçmeyenlerindir."

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler