HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
21 Kasım 2023 Salı Saat: 17:13

MİLYONLARCA EMEKLİNİN GÖZÜ 2024 ZAMMINDA

Emekli maaşlarına yapılacak zam oranı için hesaplamalar tüm hızıyla devam ediyor.
MİLYONLARCA EMEKLİNİN GÖZÜ 2024 ZAMMINDA

Hükümet, en düşük aylıktan başlayarak kök aylıkta kademeli artış ya da kök aylık üzerine yapılacak refah payı katkısı üzerinde duruyor. Maaş düzenlemesinin Meclis'e ocak ayı ödemelerinden önce bildirilmesi bekleniyor.

Emekli kök aylıklarında yapılacak iyileştirmeye dair formüller şekillenmeye başladı.

En düşük emekli aylığının temmuz ayında 7 bin 500 liraya çıkarılmasından sonra 6 milyona yakın emeklinin kök aylığı bu tutarın altında kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Emeklilerimizi daha da rahatlatacak çözümleri geliştirdik, çok yakında uygulayacağız" sözleriyle yeni bir düzenlemenin işaretini verdi. Konuya ilişkin ilgili bakanlıklar harekete geçti.

Bütçeye etkisi hesaplanıyor

Hükümet, en düşük aylıktan başlayarak kök aylıkta kademeli artış ya da kök aylık üzerine yapılacak refah payı katkısı üzerinde duruyor. Yüzdelik pay üzerinden artırma gidilmesinin bütçe üzerindeki etkisini de hesaplanmaya çalışılıyor.

Refah payı ile sağlanacak oransal artış, enflasyonla birlikte emeklilere yapılacak ilave zammı içermeyecek. En düşük aylıktan başlayarak kök aylıkta kademeli bir artışa gidilmesi halinde ise en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olmasından sonra oluşan eşitsizlik giderilecek.

Ocak ayı ödemelerinden önce Meclis'e bildirilmesi bekleniyor

Emekli aylığı bu yıl yüzde 114'ün üzerinde zamla 3 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya çıkmıştı. 6 milyon emekli 7 bin 500 lira alırken önemli bölümünün kök aylığı bu tutarın altında bulunuyor. Emeklilere refah payıyla iyileştirme yapılması içi bütçe çalışmalarının sonuçlanması gerekiyor. En düşük emekli aylığında artış için düzenlemenin Meclis'e ocak ayı ödemelerinden önce bildirilmesi bekleniyor.

 




Anahtar Kelimeler : MİLYONLARCA, EMEKLİNİN, GÖZÜ, 2024, ZAMMINDA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler