- 17:24 SARIMSAK DİŞ AĞRISINA İYİ GELİR Mİ?
- 17:25 Giresunspor'un yıldızından kötü haber geldi!
- 17:16 HAFTADA 55 SAAT ÇALIŞAN 9 YIL AZ YAŞAR
- 17:16 Yılport Samsunspor ilk yarıyı önde kapattı
- 17:10 "Biz; Trabzonsporuz. Sözümüzün eriyiz! "
- 17:07 FATSA’DA ÇALIŞMALAR HIZ KESMİYOR
- 17:06 ALİ BABACAN'IN ANNESİ GÜNERİ BABACAN VEFAT ETTİ
- 16:57 HAZİNE VE MALİYE BAKANI AÇIKLADI!
- 16:48 ORDU'DA SEL TATBİKATI
- 16:38 ORDULU GENCİN ÖLÜMÜ SONRASI 5 KİŞİ TUTUKLANDI
- 16:33 Trabzonspor Gaziantep Kamp kadrosunu açıkladı
- 16:22 9 ARALIK ORDU'DA NÖBETÇİ ECZANELER
- 16:20 Trabzonspor, Gaziantep FK hazırlıklarını tamamladı
- 16:09 Derbinin muhtemel ilk 11'leri
- 15:39 BİLGİSAYAR BAŞINDA FAZLA KALMANIN ZARARLARI?
Fındık Fiyatı
ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERİN ÖTV MATRAHINDA DEĞİŞİKLİK

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile elektrikli otomobiller için ÖTV matrağında değişikliğe gidildi. Kararla, motor gücü 160 kW'ın altındaki sadece elektrik motorlu olan binek otomobiller için ÖTV oranına esas ÖTV matrahı yükseltildi.
Buna göre, yüzde 10 ÖTV oranına tabi olan söz konusu otomobiller için esas alınan matrah eşiği 1 milyon 250 bin liradan 1 milyon 450 bin liraya çıkarıldı.
Edinilen bilgilere göre, elektrik motora sahip olup söz konusu matrah eşiğine giren otomobillere daha düşük maliyetle ulaşılabilmesi hedefleniyor. Düzenlemeyle konvansiyonel yakıtla çalışan otomobillere olan talebin egzoz gazı salımı bulunmayan otomobillere yönelmesi teşvik edilirken, çevre kirliliğinin azaltılmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.
Motor gücü 160 kW'ı geçmeyen ve fiyatı 1 milyon 450 bin liranın üstünde olan araçlara uygulanan yüzde 40, motor gücü 160 kW'ı geçen matrahı 1 milyon 350 bin TL altında kalan araçlara yüzde 50 ve matrahı 1 milyon 350 bin TL'yi geçen araçlara yüzde 60 ÖTV uygulanıyor.