HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
3 Kasım 2023 Cuma Saat: 10:54

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ TOPLANTISINDA BAKAN IŞIKHAN, ASGARİ ÜCRETLE İLGİLİ KONUŞTU

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, bütçe görüşmeleri 'nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan asgari ücretle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ TOPLANTISINDA BAKAN IŞIKHAN, ASGARİ ÜCRETLE İLGİLİ KONUŞTU

 TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, bütçe görüşmeleri 'nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan asgari ücretle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan, “Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. 12.2 milyon çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ödenecek. Yakın zamanda sosyal iyileştirmeleri gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızın sağlığa erişim noktasında hiçbir zorluk yok. GSS primlerini ödemeyen vatandaşlarımızın borçları hazine tarafından karşılanıyor.

 Asgari ücrette bizim temel hedefimiz satın alma gücünün düşmemesidir, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her zaman söylediğimiz gibi vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmemektir” dedi.

  AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplanan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçesi, Mesleki Yeterlilik Kurumunun bütçe, kesin hesap ve Sayıştay raporları ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün Sayıştay raporları görüşüldü. Bütçe görüşmelerinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, komisyonda milletvekillerinin sorularına yanıt verdi.

 

Bakan Işıkhan, emeklilerle ilgili seyyanen zamların oranı ve yeni bir kademeli emeklilik sistemi sorularına da yanıt vererek şu açıklamayı yaptı: “2002 ile 2023 yılları arasında aylıklara seyyanen, oransal yapılan artışlar ve emeklilerimize verilen bayram ikramiyeleriyle en düşük emekliyi alan işçi emekliliği yüzde 96, tarım işçisi emeklilerimize yüzde 130, esnaf Bağ-Kur emeklilerine yüzde 234, tarım Bağ-Kur emeklilerine yüzde 655, emekli sandığı memur emeklilerine de yüzde 72 oranında reel olarak artış gerçekleştirdik.

 Emeklilere 2018 yılı Ramazan ayı itibariyle Ramazan ve Kurban Bayramlarında 2 bin lira olarak ödemesini gerçekleştirdi. TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen 7664 sayılı kanun ile çalışan emekliler hariç olmak üzere 2023 yılı ekim ayında gelir aylık alan 12,2 milyon emekli ve hak sahibine bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapılacaktır.

 Tüm bu veriler değerlendirildiğinde 2002 yılında 6 buçuk milyon olan emekli ve hak sahibi sayısının 2023 yılında 15,8 milyona ulaştığı ve sosyal güvenlik kapsamının da sürekli genişlediğine dikkate almak zorundayız."

 Asgari ücretin kendileri için çok temel konulardan bir tanesi olduğunu vurgulayan Bakan Işıkhan, “Bir ülkenin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik durum, geçinme endeksleri fiilen ödenmekte olan ücretlerin genel durumu ve geçim şartları göz önünde bulundurularak tespit edilmektedir. Bu temel bir asgari ücrettir.

 Bunun üzerinde ücret ödeyen iş insanlarının olduğuna da tanık oldum. Tabii diyeceksiniz şimdi ‘bunun altında da ödeyenler var’ ama tabii ki vicdan burada çok önemli. Ama özellikle asgari ücrette bizim temel hedefimiz satın alma gücünün düşmemesidir, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her zaman söylediğimiz gibi vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmemektir” diyerek konuşmasına son verdi.

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler