- 15:28 Mustafa Elitaş Ordu’da!
- 14:39 Aybastılı Doktor, Almanya’da Başhekim Oldu!
- 14:11 Amasya’da Kuruyemiş Yüklü TIR’da Korkutan Yangın!
- 11:27 Yılmaz'dan, 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.
- 16:08 Minik Eller Yürekleri Isıttılar.
- 15:50 Karla Mücadelede Hız Kesmiyor!
- 15:15 EMEP, “23 Mart’ta dayanışma için eylem alanlarında olacağız.”
- 15:15 Geleceğe Nefes İçin Fidan Diktiler
- 15:14 Bucak’ta Basamaklar Daha Kolay Çıkılacak
- 15:06 ŞANLITÜRK: AYRIM YAPMADAN BÜTÜN BELEDİYELER DENETLENMELİDİR
- 15:04 ŞANLITÜRK KUTLADI
- 15:01 KOKARCA MÜCADELESİ
- 10:54 KIRSALDA KARLA MÜCADELE BAŞLADI
- 14:21 SAHNEDE BULUŞTULAR
- 13:16 MEHMET MURAT ÇALIK GÖZALTINA ALINDI
Fındık Fiyatı
" VİCDANLARA AYKIRI BİR DURUM "

EYT ve Emekliler Federasyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın ile görüştü. EYT ve Emekliler Federasyonu Genel Başkanı Arzu Lastikci, “5 bin TL’lik ikramiyenin çalışan ve çalışmayan emekliler arasında yine ayrım yapıldığını, toplumun huzurunu bozduğunu, eşitlik ilkesine, sosyal adalete, vicdanlara aykırı bir durum olduğunu anlattık” açıklamasını yaptı.
EYT ve Emekliler Federasyonu, Gebze EYT ve Emekliler Derneği ile 2021 Tüm Emekliler Sendikası temsilcileri, bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın ile bir araya geldi. Görüşmede, emekli örgütleri temsilcileri taleplerini Aydın’a iletti.
EYT ve Emekliler Federasyonu Genel Başkanı Arzu Lastikci, görüşmeye ilişkin şu açıklamayı yaptı:“Bugün buraya Sayın Bakanımız Vedat Işıkhan ile görüşmek üzere geldik. Ancak, kendisinin acil bir görüşmesi çıktığından Sayın Bakan Yardımcımız Ahmet Aydın Bey’le görüştük. Bizler, EYT mağduriyetinin bitmediğini, kökten çözülmediğini, 5000 prim ve kısmi emeklilik mağduriyetinin devam ettiğini, masada iki hakkımızın bırakıldığını detaylı bir şekilde bakan yardımcısına anlattık.
Emekliler konusunu, özellikle 7 bin 500 TL ile geçinemeyeceğimizi, açlık ve sefalet ücretlerine mahkum edildiğimizi detaylı bir şekilde kendilerine ifade ettik. Son dönemde 5 bin TL’lik ikramiyenin çalışan ve çalışmayan emekliler arasında yine ayrım yapıldığını, toplumun huzurunu bozduğunu, eşitlik ilkesine, sosyal adalete, vicdanlara aykırı bir durum olduğunu anlattık.
Özellikle Bağkur primi, tescil mağduriyeti, staj ve çıraklık mağduriyetini, intibakı, aylık bağlanma oranlarını, doğum borçlanmasına varana kadar tüm konuları ilettik. Bizim hazırladığımız bir dosya vardı, dosyaları da kendilerine ilettik. İçerisinde yer alan bütün bilgileri de sözlü olarak ifade ettik.”
EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ