HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
18 Ekim 2023 Çarşamba Saat: 17:23

" VİCDANLARA AYKIRI BİR DURUM "

EYT ve Emekliler Federasyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın ile görüştü.
" VİCDANLARA AYKIRI BİR DURUM "

 EYT ve Emekliler Federasyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın ile görüştü. EYT ve Emekliler Federasyonu Genel Başkanı Arzu Lastikci, “5 bin TL’lik ikramiyenin çalışan ve çalışmayan emekliler arasında yine ayrım yapıldığını, toplumun huzurunu bozduğunu, eşitlik ilkesine, sosyal adalete, vicdanlara aykırı bir durum olduğunu anlattık” açıklamasını yaptı.

 EYT ve Emekliler Federasyonu, Gebze EYT ve Emekliler Derneği ile 2021 Tüm Emekliler Sendikası temsilcileri, bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın ile bir araya geldi. Görüşmede, emekli örgütleri temsilcileri taleplerini Aydın’a iletti.

EYT ve Emekliler Federasyonu Genel Başkanı Arzu Lastikci, görüşmeye ilişkin şu açıklamayı yaptı:“Bugün buraya Sayın Bakanımız Vedat Işıkhan ile görüşmek üzere geldik. Ancak, kendisinin acil bir görüşmesi çıktığından Sayın Bakan Yardımcımız Ahmet Aydın Bey’le görüştük. Bizler, EYT mağduriyetinin bitmediğini, kökten çözülmediğini, 5000 prim ve kısmi emeklilik mağduriyetinin devam ettiğini, masada iki hakkımızın bırakıldığını detaylı bir şekilde bakan yardımcısına anlattık.

Emekliler konusunu, özellikle 7 bin 500 TL ile geçinemeyeceğimizi, açlık ve sefalet ücretlerine mahkum edildiğimizi detaylı bir şekilde kendilerine ifade ettik. Son dönemde 5 bin TL’lik ikramiyenin çalışan ve çalışmayan emekliler arasında yine ayrım yapıldığını, toplumun huzurunu bozduğunu, eşitlik ilkesine, sosyal adalete, vicdanlara aykırı bir durum olduğunu anlattık.

Özellikle Bağkur primi, tescil mağduriyeti, staj ve çıraklık mağduriyetini, intibakı, aylık bağlanma oranlarını, doğum borçlanmasına varana kadar tüm konuları ilettik. Bizim hazırladığımız bir dosya vardı, dosyaları da kendilerine ilettik. İçerisinde yer alan bütün bilgileri de sözlü olarak ifade ettik.”

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ




Anahtar Kelimeler : ", VİCDANLARA, AYKIRI, BİR, DURUM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler