HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
17 Ekim 2023 Salı Saat: 13:32

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİLERE YÖNELİK AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere yönelik enflasyon farkı ve refah payı düzenlemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİLERE YÖNELİK AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere yönelik enflasyon farkı ve refah payı düzenlemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 Emeklilere temmuz ayında yapılan yüzde 25’lik zammın ardından birçok emeklinin ek zam beklentisi devam ediyor. Son olarak emeklilere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 5.000 lira ikramiye ödemesi kararı alınmıştı. Emeklilere maaş zammına dair son bilgiler paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuya ilişkin açıklamalar yaptı.

Emekliye zam için yıl başında kapsamlı bir düzenlemenin yapılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilere ödeme Kasım ortasında. Enflasyon farkı ve refah payı düzenlemelerini yılbaşında vereceğiz” dedi.

Erdoğan, emeklilerin yaşadığı sıkıntıları bir nebze de olsa gidermek için kasım ayının ortasında bir defaya mahsus 5 bin lira ikramiye ödemesi yapmayı kararlaştırdıklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hem çalışanlarımızın hem de emeklilerimizin maaşlarında enflasyon farkı ve refah payını içeren düzenlemeleri yılbaşında ayrıca yapacağız. Emeklilerle ilgili aldığımız kararın tekrar hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri her 6 ayda bir enflasyon oranı kadar zam alıyor. Memur emeklileri ise toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkına hak kazanıyor. Emeklilerin yeni maaşları ocak ayı enflasyon rakamları sonrası net bir şekilde belli olacak.

Emeklilere ek zam ile ilgili çalışmaların ise yılbaşında netlik kazanacak.

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler