HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
8 Ekim 2023 Pazar Saat: 15:03

KABİNE TOPLANTISI SONRASINDA EMEKLİ MAAŞINA YAPILACAK ZAM AÇIKLANACAK

AK Parti’nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk kabine toplantısı sonrası emekli memurların maaşlarıyla ilgili bir müjde vereceklerinin sinyalini verdi.
KABİNE TOPLANTISI SONRASINDA EMEKLİ MAAŞINA YAPILACAK ZAM AÇIKLANACAK

AK Parti’nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk kabine toplantısı sonrası emekli memurların maaşlarıyla ilgili bir müjde vereceklerinin sinyalini verdi. Açıklama ardından kabine toplantısı tarihi merak edildi. 

AK Parti  4. Olağanüstü Kongresi’nde konuşan Recep Tayyip Erdoğan, milyonların beklediği emekli maaşıyla ilgili açıklamalar yaptı ve Kabine toplantısını işaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda bakanlığımız çalışmasını yapıyor, ilk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız ” dedi.

Normal zamanda iki haftada bir gerçekleşen Kabine toplantısının tarihi ise belli oldu.

Kabine kritik gündem başlıklarını ele almak üzere 9 Ekim Pazartesi günü toplanacağı belirtildi. Toplantının saat 15.30’da başlaması tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantının ardından kameraların karşısına geçerek, milyonlarca emeklinin maaşına yapılacak zammın ayrıntılarını söyleyecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, müjde olarak verdiği işçi, memur ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile ilgili çalışmayı kabine toplantısı sonrası milletimizle paylaşacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Terörle mücadele, bir diğer gündem başlığı oldu. İçişleri Bakanlığı’na yönelik bombalı saldırı girişiminin ardından başlatılan operasyonlar, Irak ve Suriye’nin kuzeyine düzenlenen hava harekatları, kabinenin gündeminde olacağa benziyor. Bu başlıkta Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın kabine üyelerine sunum yapması merakla bekleniyor.

İsrail-Filistin arasında yaşanan gerilim de Ankara’nın merceğinde. Hamas’ın saldırısı sonrası İsrail savaş ilanı, Kabine’de ele alınanlar arasında. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, taraflara itidal (aşırı olmama / ölçülülük) çağrısında bulunmuştu.

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler