HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Ekim 2023 Çarşamba Saat: 16:11

TBMM'DE BUGÜN DE EMEKLİ SORUNLARI KONUŞULDU

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda özellikle muhalefet milletvekillerinin gündeminde emeklilerin sorunları ve talepleri vardı.
TBMM'DE BUGÜN DE EMEKLİ SORUNLARI KONUŞULDU

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda özellikle muhalefet milletvekillerinin gündeminde  emeklilerin sorunları ve talepleri vardı.

TBMM Genel Kurulundan gündem dışı söz alan milletvekilleri emeklilerin durumunu gündeme taşıyarak sorunlarını dile getirdi.

Muhalefet Milletvekillerinin meclis tutanaklarına yansıyan açıklamaları ise şöyle:

CHP ADANA MİLLETVEKİLİ AYHAN BARUT: 

“AKP iktidarında tek adam rejiminin akıl dışı, bilimsel temellerden yoksun, halkı, çiftçiyi, işçiyi, emekli ve emekçileri yok sayan ekonomi anlayışı ülkemizi uçuruma sürüklemeye devam ediyor. Ardı arkası kesilmeyen fahiş zamlar, yüksek enflasyon, artan döviz kurları, yükselen faizler sonucu bitmek bilmeyen bir buhran yaşıyoruz.

Çiftçisinden sanayicisine, işçisinden emeklisine toplumun tüm kesimleri cayır cayır yanıyor. Çalışanların, emeklilerin, işçilerin ve memurların geliri eriyip gitti, sayenizde paramız pul oldu. Kiralar fırlarken esnafımız vergisini ödeyemez hâle geldi. Halkımız inim inim inleyip feryat ediyor. Depremde yaşamları yıkılan halkımız âdeta kaderine terk edildi. Yağışlarda konteynerler uçtu gitti, çadırlara mahkûm edildiler, kara kışta ne yapacaklarını düşünüyorlar. Haberiniz var mı?”

CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ SERKAN SARI: 

" Sokağa çıktığımızda emeklilerimiz yolumuzu kesiyor ve isyan ediyorlar çünkü AKP iktidarı haklarını gasbediyor. Ortaya koydukları uygulamalarla emeklilerimizin, dul ve yetimlerimizin Anayasa’yla güvence altına alınan haklarını ihlal edip büyük mağduriyetler yaratmaktadırlar. AKP iktidarının yarattığı ekonomik soykırımla emekli, dul ve yetimlerimiz her geçen gün daha da zorlaşan hayata tutunmaya çalışıyorlar.

Eylül ayında açlık sınırı 13.334 lira, emeklilerin çoğunun aldığı maaş ise 7.500 lira. Bu maaşla seçimden önce 3,5 çeyrek altın alınabilirken bugün 2,5 çeyrek altın alınabiliyor ve her geçen gün hızla eriyor. Asgari ücret yaşanılabilir ücret olmalı ve emekli, dul ve yetimlerimizin maaşları hemen şimdi en az asgari ücret olacak şekilde düzenlenmelidir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “İnşallah, maşallah.” diyerek emeklilerimizi oyalıyor. İğneden ipliğe yapılan zamlar sonucu emekli, dul ve yetimlerimiz sağlıklı beslenemiyor.”

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ




Anahtar Kelimeler : TBMMDE, BUGÜN, DE, EMEKLİ, SORUNLARI, KONUŞULDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler