HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
22 Eylül 2023 Cuma Saat: 14:28

EMADDER TEMSİLCİSİ'NDEN EYT AÇIKLAMASI

Emeklilikte Adalet Derneği Trabzon Temsilcisi Özgür Yolcu, EYT kapsamına ilişkin açıklamalarda bulundu.
EMADDER TEMSİLCİSİ'NDEN EYT AÇIKLAMASI

Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) Trabzon Temsilcisi Özgür Yolcu, “2000’lilerin aslında amacı ne emekli olmak ne de EYT kapsamına dahil olmaktır. Bizleri yaralayan aynı ülke vatandaşı olduğumuz akranlarımızla, benzer ve hatta daha fazla primle ikinci sınıf vatandaş olarak hissetmemizi sağlayan adaletsizliktir " ifadelerini kullandı.

Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) Trabzon Temsilcisi Özgür Yolcu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde açıklama yaptı.

Yolcu, şunları söyledi: “3/3/2023 tarihinde yeniden düzenlemen EYT yasası, tüm çalışanlar için adil bir emeklilik düzenlemesi yerine, sadece 8/9/99 tarihi öncesi ile başlayan çalışanları kapsayan bir düzenleme olarak hayata geçmiştir. Bu nedenle 1 gün, 1 ay, 1 veya birkaç yıl işe geç başlanmış olması nedeniyle, akranların benzer ve hatta daha fazla prim günüyle emekliliğe ulaşmalarında 17/20 yil fark oluştur. Neredeyse insan ömrünün 1/4 lük süresi olan bu fark anayasanın eşitlik ilkesi ile bağdaşmadığı için basında 2000’liler olarak bilinen 8/9/99 tarihinden sonra işe başlayanlar açışından büyük bir mağduriyet doğurmuştur.

2000’lilerin aslında amacı ne emekli olmak ne de EYT kapsamına dahil olmaktır. Bizleri yaralayan aynı ülke vatandaşı olduğumuz akranlarımızla, benzer ve hatta daha fazla primle ikinci sınıf vatandaş olarak hissetmemizi sağlayan adaletsizliktir. Sokakta beraber oynadığımız, aynı dönemlerde okula, askere gittiğimiz aynı işyerinde çaliştiğimiz akranlarımız söz konusu tarih öncesinde işe başladıkları için emekli olma hakkını elde etmiştir.

Bu nedenle aynı işyerinde 43/45 yaşında emekli olup, çalışmaya devam eden bizden küçük arkadaşlarımızın ‘üzülmeyin sizde bir gün emekli olursunuz siz çalışın bize bakın’ vb. söylemlerine maruz kaldığımız için işyerlerinde çalışma barışı ve motivasyonumuz günden güne tükenmektedir. Ayrıca alışma hayatında olmaları ve ikinci bir geliri olması nedeniyle gelir eşitsizliği ve iş bulma konusunda rekabet gücümüzü de azaltıcı etki yaratmıştır.

 Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve hükümetten talebimiz akranlar arasında oluşan bu adaletsizliğin psikolojik deformasyonun adil, makul, ölçülü bir kademelendirme ile yeniden düzenlemesidir. İşte o tarih, SGK literatürüne emeklilik düzenlemesi olarak değil, SGK’da adaletin sağlandığı gün olarak geçecektir.”

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ




Anahtar Kelimeler : EMADDER, TEMSİLCİSİNDEN, EYT, AÇIKLAMASI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler