HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
14 Eylül 2023 Perşembe Saat: 17:29

ALTIN, EURO VE DOLARDAN DAHA FAZLA TALEP GÖRÜYOR

Altın piyasasında dalgalanmalar ne durumda?, Altın fiyatlarında artış yaşanacak mı?, Altına talep ne oranda? Sorularının yanıtlarını sizler için derledik. Detaylar haberimizde…
ALTIN, EURO VE DOLARDAN DAHA FAZLA TALEP GÖRÜYOR

Ordu’da Levent Kuyumculuk’un sahibi Levent Yıldırım, altın piyasasında yaşanan gelişmeleri Tribün Gazetesi’ne anlattı.

ONS’TA ARTMA YAŞANIRSA ALTIN DA ARTAR

Bir haftadır altın piyasasının stabil durumda olduğunu belirten Levent Yıldırım şu açıklamalarda bulundu:

“Bundan sonraki süreçte dalgalanma ihtimali var ancak bir haftalık sürece baktığımızda altın piyasası stabil durumda. Ağustos ayında hafifte bir geri düşüş de yaşandı altın piyasasında.

Gelecekle ilgili artma beklentisi var. Yani artık enflasyon oranını da biliyorsunuz, Türk parası değer kaybettiği süre içinde o oranda zaten dolarda bir değişme oluyor. Dolarda değişim olunca da bir yönde değişme oluyor. Eğer ONS fiyatı stabil olursa dolar arttığı sürece artar ama ONS’ta bir artma olursa dolar artmasa bile altın tekrar artmaya devam eder.”

“ALTINA OLAN TALEBİ İKİYE AYIRMAK LAZIM”

Müşterinin altına olan talebinden bahseden Levent Yıldırım şunları kaydetti:

“Talebi ikiye ayırmak lazım: Şimdi bir yatırımcı talebi var bir de ihtiyaçtan kaynaklı talep. Fındık hasadının sonuna yaklaşılmasıyla birlikte düğünlerde biraz yoğunlaşma oldu. Düğünlerdeki yoğunlaşma tabii ki altına olan talebi de arttırıyor. Bu tüketici talebiyle alakalı bir şey. Düğünlerde, nişanlarda işte geleneksel takı satışlarında birazcık artış oldu.

Yatırımcı talebi bakımından biliyorsunuz devletin bir ay öncesinde aldığı bir karar vardı. 0.50 ve 0.25 gramların şuan imalatını durdurduk. Çünkü aşırı derecede talebi önlemek için yapılan bir hamleydi bu, merkez bankası açısından. Devlette piyasada altının satılmasını çok da fazla aslında istemiyor gibi.  Yani devlet için önemli olan altından ziyade TL bazında yatırım işlemlerinin fazlalığı.”

“TÜRKİYE’DE ALTINA BİR SEVGİ VAR”

Altına yatırım anlamında euro ve dolardan daha fazla talep olduğunu belirten Yıldırım: “Türkiye açısından bakıldığı zaman; Türkiye’de altına bir sevgi var. Önemli bir yatırım aracı olarak görülüyor.  Özellikle halkımız altına karşı bir teveccüh gösteriyor. Altın, Yurt dışında Avrupa’da veya Amerika’da ya da Avustralya’da işte Japonya’da dünyadaki belli başlı ekonomisi gelişmiş ülkelerde çok fazla talep görmemesine rağmen Türkiye’de yoğun bir talebe uğruyor.” dedi.


ÖZEL HABER: SELDANUR KILIÇ/KÜBRA ÇAKIR




Anahtar Kelimeler : ALTIN, EURO, VE, DOLARDAN, DAHA, FAZLA, TALEP, GÖRÜYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler