HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
11 Eylül 2023 Pazartesi Saat: 14:58

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ÖDEMELERİ ENFLASYONA GÖRE YAPILACAK

Türkiye ekonomisinin 2024-2026 dönemine ilişkin 3 yıllık yol haritasını içeren Orta Vadeli Program da yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65 olarak açıklandı.
MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ÖDEMELERİ ENFLASYONA GÖRE YAPILACAK

Türkiye ekonomisinin 2024-2026 dönemine ilişkin 3 yıllık yol haritasını içeren Orta Vadeli Program da yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65 olarak açıklandı. OVP’nin açıklanmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak” şeklinde konuşma gerçekleştirdi.

Yani gerçekleşen değil zam yapılacak dönemin enflasyonu baz alınarak maaşlar artırılacağı belirtildi. Böylece memur ve emeklinin zam hesabı da değişmiş olacak.

Yüzde 65’lik yıl sonu enflasyon beklentisine göre 6 aylık enflasyon yüzde 38 olarak gerçekleşeceği açıklandı. Bu oran emekli ve memurun ocak zammı için kritik öneme sahip. Çünkü bu oran her iki grubun maaş zammına enflasyon farkı olarak yansıyacağı açıklandı.

Memurların toplu sözleşmeden aldığı zammın üstüne enflasyon farkının da eklenmesiyle oran yüzde 50’ye çıkacak. Bu süreçte SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de enflasyon çok önemli. Hükümet emekliyi enflasyona ezdirmeyeceğini her fırsatta söylerken, refah payının eklenmesiyle emekliye de yüzde 50 zam yapılacağı tahmin ediliyor.

Ocak ayında maaşlara yüzde 50 zam gelirse en düşük memur maaşı 22 bin TL’den 33 bin TL’ye, en düşük emekli maaşı ise 7.500 TL’den 11.250 TL’ye yükselecek.

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ 




Anahtar Kelimeler : MEMUR, VE, EMEKLİ, MAAŞ, ÖDEMELERİ, ENFLASYONA, GÖRE, YAPILACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler