- 17:04 YILMAZ GÜVEN TAZELEDİ
- 12:00 FATSA’DA TARİHİ TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 10:44 “Durugöl’deki eski çöp alanı beton değil, yeşil alan olmalı!”
- 17:03 Kıranlı: “Teknikerlik bir madalyadır, gururla taşıyacağız”
- 14:40 EMNİYET MÜDÜRÜ ACAR, GAZETECİLERİ KONUK ETTİ
- 14:18 Gece Yarısı Zammı Yolda
- 13:02 8. Olağan Genel Kurul 1 Kasım’da
- 11:10 EMEP, “Durugöl Mahallesi'ndeki eski çöp alanı yeşil alan olmalı!”
- 12:52 102. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü Yapıldı
- 12:46 “Cumhuriyetimizi Türkiye Yüzyılı vizyonuyla taçlandıracağız”
- 12:42 “Cumhuriyetimizin Kazanımları”
- 12:37 102. yıl coşkusu
- 12:51 Rektör Prof. Dr. Orhan Baş’ın Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı
- 12:47 Vali Muammer EROL’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
- 12:17 Çağdaş Demokratlar Platformu Güven Tazeledi
Fındık Fiyatı
EYT İLE EMEKLİ OLAMAYANLARA MÜJDE
Bağ-Kur prim günü yüksek olan ve EYT ile emekli olamayanlara sevindirici haber kapıda. Ekim ayında meclisin açılmasıyla 2 Torba yasa içerisinde prim günü sayıda yer alıyor. 1.1 milyon kişinin böylelikle emeklilik yaşı 5 yıl geriye çekileceği söylendi.
Bağ-Kur prim gün yüksek olması ve EYT ile emekli olmayanlara sevdirici haber geliyor. Ekim ayında meclisin açılmasıyla 2 Torba yasa içerisinde prim günü sayıda yer alacak. 1.1 milyon kişinin böylelikle emeklilik yaşı 5 yıl geriye çekilecek. SGK ve Bağ-Kur prim günlerinin eşitlenmesi için meclis açılınca çalışmalara başlanacağı açıklandı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yakında görüşülecek olan yeni düzenleme, ilk etapta 1 milyondan fazla küçük esnafı ilgilendiriyor. Bu düzenleme kapsamında, Bağ-Kur’luların prim şartı 9.000 günden 7.200 güne düşürüleceği açıklandı.
Düzenleme kapsamı genişletildiği takdirde ve 8 Eylül 1999 öncesini de içeriyorsa, EYT’li Bağ-Kur’lular da 9.000 günü beklemeden 7.200 günle emekli olmaya hak kazanacaklar.
Seçim sonrası harekete geçen Türkiye Büyük Millet Meclisi, ilk olarak emekli ve memurların maaş zamlarıyla ilgili torba yasayı çıkarmıştı. Şimdi ise Ekim ayında yeniden açılacak olan Meclis’e, Bağ-Kur primlerinin 9.000 günden 7.200 güne düşürülmesiyle ilgili yasa gelecek. Bu düzenleme, bir sonraki torba yasa ile birlikte daha da detaylandırılacak ve Bağ-Kur’lulara erken emeklilik imkanı tanıyacak.
EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ





