HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
5 Eylül 2023 Salı Saat: 17:34

EYT İLE EMEKLİ OLAMAYANLARA MÜJDE

Bağ-Kur prim günü yüksek olan ve EYT ile emekli olamayanlara sevindirici haber kapıda.
EYT İLE EMEKLİ OLAMAYANLARA MÜJDE

 Bağ-Kur prim günü yüksek olan ve EYT ile emekli olamayanlara sevindirici haber kapıda. Ekim ayında meclisin açılmasıyla 2 Torba yasa içerisinde prim günü sayıda yer alıyor. 1.1 milyon kişinin böylelikle emeklilik yaşı 5 yıl geriye çekileceği söylendi.

Bağ-Kur prim gün yüksek olması ve EYT ile emekli olmayanlara sevdirici haber geliyor. Ekim ayında meclisin açılmasıyla 2 Torba yasa içerisinde prim günü sayıda yer alacak. 1.1 milyon kişinin böylelikle emeklilik yaşı 5 yıl geriye çekilecek. SGK ve Bağ-Kur  prim günlerinin eşitlenmesi için meclis açılınca çalışmalara başlanacağı açıklandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yakında görüşülecek olan yeni düzenleme, ilk etapta 1 milyondan fazla küçük esnafı ilgilendiriyor. Bu düzenleme kapsamında, Bağ-Kur’luların prim şartı 9.000 günden 7.200 güne düşürüleceği açıklandı.

Düzenleme kapsamı genişletildiği takdirde  ve 8 Eylül 1999 öncesini de içeriyorsa, EYT’li Bağ-Kur’lular da 9.000 günü beklemeden 7.200 günle emekli olmaya hak kazanacaklar.

Seçim sonrası harekete geçen Türkiye Büyük Millet Meclisi, ilk olarak emekli ve memurların maaş zamlarıyla ilgili torba yasayı çıkarmıştı. Şimdi ise Ekim ayında yeniden açılacak olan Meclis’e, Bağ-Kur primlerinin 9.000 günden 7.200 güne düşürülmesiyle ilgili yasa gelecek. Bu düzenleme, bir sonraki torba yasa ile birlikte daha da detaylandırılacak ve Bağ-Kur’lulara erken emeklilik imkanı tanıyacak.

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ




Anahtar Kelimeler : EYT, İLE, EMEKLİ, OLAMAYANLARA, MÜJDE

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler