HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
19 Ağustos 2023 Cumartesi Saat: 12:09

BABACAN'IN EKONOMİYE DAİR ÇARPICI AÇIKLAMALARI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, hükümetin ekonomik politikalarını eleştirdi.
BABACAN'IN EKONOMİYE DAİR  ÇARPICI AÇIKLAMALARI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, hükümetin ekonomik politikalarını eleştirdi. Babacan, katıldığı bir canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Babacan'ın, hükümetin ekonomik politikalarına ilişkin açıklamaları ise şöyle: “Vatandaşlarımızın yeni hükümete açtığı kredinin tamamlanmasını bekliyoruz, Sayın Mehmet Şimşek’in göreve gelmesinin ardından, “Bir izleyelim bakalım’ dedik ama Merkez Bankası’ndaki tutumlar, eleştirdiğimiz tutumlar.

Çarşının pazarın hissettiği enflasyon, ENAG’ın puanlarına daha yakın. TÜİK olduğundan düşük açıklıyor. TÜİK başkanı değişmedi, yönetimi değişmedi. Böyle bir durum varken enflasyonu düşüreceğim demek mantıklı değil. Hangi enflasyon? Hukuk, eğitim sistemi düzgün değilse ekonomiyi vurur. Biz sadece ekonomiye talip değiliz. Ülkeyi yönetmeye talibiz.

 BDDK’nın aldığı kararların en az MB kadar önemli olduğunu ve iktidarın enflasyonun patladığı dönemdeki MB başkanını BDDK başkanı yaptığını belirten Babacan, “Bunlar bir bütün, bu şekilde enflasyon düşmez. Mehmet Şimşek’e gereken alan Cumhurbaşkanı tarafından açılmayacak.

Şimşek’i ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ı aradım. Kısa bir tebrik konuşması yaptık, ‘İşiniz zor’ dedim. Türkiye’de orta direk çöktü. Çok fakir veya çok zengin var artık. Emekli maaşlarına bakın. 1 Temmuz’da bütün maaşlar arttı ama en düşük emekli maaşına zam yapılmadı. 7.500₺ ile devam ediyor. En düşük emekli maaşı ile açlık sınırı arasındaki makas gittikçe açılıyor. Aynı şey asgari ücret için de geçerli.” 




Anahtar Kelimeler : BABACANIN, EKONOMİYE, DAİR, ÇARPICI, AÇIKLAMALARI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler