HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
16 Ağustos 2023 Çarşamba Saat: 14:49

EMADDER BURSA İL TEMSİLCİSİ EYT DÜZENLEMESİ HAKKINDA KONUŞTU

Bursa İl Temsilcisi Gürkan Şimşek, EYT düzenlemesi kapsamında açıklamalarda bulundu.
EMADDER BURSA İL TEMSİLCİSİ EYT DÜZENLEMESİ HAKKINDA KONUŞTU

 EYT tablosuna göre, ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kişiler, sigortalılık süresi ve prim şartını doldurdukları anda yaş şartı aranmaksızın erken emeklilik hakkı elde edebiliyorken, 1999 sonrası işe girenler ise EYT düzenlemesi kapsamına  girmediği belirtildi. Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) Bursa İl Temsilcisi Gürkan Şimşek ise konuya ilişkin “Yaşıt olduğumuz arkadaşlarla aramızda emeklilik için 17 yıl kadar fark oluştu. Mağduruz” ifadelerini kullandı.

Aynı yaştaki arkadaşlarıyla aralarında emeklilik için yaş farkı olduğunu söyleyen Bursa EMADDER İl Temsilcisi Gürkan Şimşek, kademeli bir emeklilik olması yönünde talepleri olduklarını belirtti.

Bursa’da Bugün’den Gülsün Arslan’a konuşan Şimşek, “EYT aslında önü arkası düşünülmeden çıkan bir yasa. Örneğin kadınlar 58 yaşında emekli olması gerekirken 38 yaşında emekli oldu. Erkekler de 60 yaşında emekli olması gerekirken 43 yaşına çekildi. Bu sebepten aynı yaşıt olduğumuz arkadaşlarla aramızda emeklilik için 17 yıl kadar fark oluştu. Böylesi bir emeklilik uçurumunu önlemek için dernek olarak, kademeli bir geçiş olması yönünde talebimiz mevcut. Emeklilik ile ilgili problemlerimizi çözmek adına oluşturduğumuz derneğin temsilcisi olarak ben de 4 ay ile EYT kaçırdım. Mağdurum ve mağduruz” dedi.

 EYT düzenlemesi kapsamında eşitsizliğin giderilmesi adına mücadelelerini sürdürdüklerinin altını çizen Şimşek “8 Eylül yasası ile erkeklerde 17 yıl kadınlarda 20 yıl geç emeklilik sebebiyle anayasal eşitlik ilkesine dayanan haklarını savunan ve bu ülkenin eşit vatandaşlık hakkına sahip olması gereken çalışanlarız. Amacımız EYT koşullarında emekli olmak veya kapsama dahil olmak değil, sadece aramızda açılan emeklilik uçurumun kademeli düzenleme yapılarak giderilmesi ve adaletin tüm çalışanlar için tesis edilmesidir.

Bütün bu haksızlığın giderilmesi için Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER), bünyesinde mücadele ediyoruz. Akranlarımızla ve hatta bizden küçük kardeşlerimizle aramızda oluşan bu farkın daha adil olabilmesi için kademeli bir yaş koşulu ile yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini savunuyoruz ve savunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler