HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
26 Temmuz 2023 Çarşamba Saat: 17:39

" EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKARTILMALI "

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen, sosyal medya hesabından paylaştığı videosunda emekliler için iktidara çağrıda bulundu.
" EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKARTILMALI "

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen, sosyal medya hesabından paylaştığı videosunda emekliler için iktidara seslendi.

 Esen, “Simidin 10 lira olduğu Türkiye’de emekliden 7 bin 500 lirayla geçinmesi nasıl beklenebilir? ” ifadeleri ile gündemi salladı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarının iyileştirilmesi için ocak ayını işaret ederek; “Kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü mutlaka alacağız. Bunu da çok gecikmeden yılbaşı civarı neticeye ulaştırmayı planlıyoruz"dedi.

Esen, TBMM’nin tatile girmesi nedeniyle emekli maaşlarının artışı için bakanların tedbir almasını istedi. Esen, Twitter hesabından paylaştığı video ile şunları dile getirdi:

"Cumhur İttifakı oylarıyla ne yazık ki Meclis’in tatile girmesi kararı verildi. Peki Meclis tatile girince bu masraflar, zamlar bitiyor mu? Hayır bitmiyor, özellikle emekliler için. Bize gelen soruların büyük bir kısmı emeklilerin nasıl geçineceğiyle ilgiliydi. Çok haklısınız çünkü ben de daha geçtiğimiz hafta sonu çok yakınımda olan bir amcamızın hepimize ayrı ayrı sorduğunu gördüm: ‘Yani 7 bin 500 lira emekli maaşıma zam gelmiyor mu kızım?’ Adeta kapı kapı dolaşıp yardım istiyor ama hepimizden aldığı cevap, ‘ne yazık ki’ oldu.

Simidin 10 lira olduğu Türkiye’de emekliden 7 bin 500 lirayla geçinmesi nasıl beklenebilir? Emeklilik maaşının hiç olmazsa asgari ücret seviyesine çıkartılması lazım ama zamlar o kadar büyük ki asgari ücret de artık bu hayat pahalılığını karşılayabilecek ölçüde değil.

Artık Türkiye’de yoksulluk boyutu, büyük kesimler için temel ihtiyaçlara yani yeme, içme, barınma, ulaşım, eğitim, sağlığa kadar geldi, dayandı. Ama ben yaşlılarımıza hiç kıyamıyorum. Onlar bütün bir ömürlerini çalışarak geçirmişler; primlerini, vergilerini ödemişler.

Ve ‘hiç olmazsa yaşlılığımızda rahat edelim’ demişler. Emeklilerimize reva mı bu? İktidara soruyorum; yakınınızda hiç mi yaşlınız yok? Gidip onlarla konuşmaya hiç mi vaktiniz olmadı? Lütfen oturun, düşünün. Ocak ayını beklemeden emeklileri bir şekilde rahatlatın. Madem Meclis’i tatil ettiniz, bu sorumluluk bakanlarınıza düşer. Lütfen, yaşlılarımıza bir nefes aldırın.”

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ




Anahtar Kelimeler : , EMEKLİ, MAAŞI, ASGARİ, ÜCRET, SEVİYESİNE, ÇIKARTILMALI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler