HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
18 Temmuz 2023 Salı Saat: 18:01

" SSK'DAN BAĞ-KUR'A GEÇME DURUMU VARSA EMEKLİLİK GEÇERSİZ OLABİLİR "

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, EYT (Erken Emeklilik Talepleri) sürecinin hızla ilerlediğini ve milyonlarca başvurunun devam ettiğini belirtti.
" SSK'DAN BAĞ-KUR'A GEÇME DURUMU VARSA EMEKLİLİK GEÇERSİZ OLABİLİR "

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, EYT (Erken Emeklilik Talepleri) sürecinin hızla ilerlediğini ve milyonlarca başvurunun devam ettiğini belirtti.

 Karakaş, hangi EYT başvurularının geçersiz sayılacağı konusunda bilgi vererek özellikle SSK ve Bağ-Kur çalışmalarının bir arada olan, kendi iş yerinden SSK’lı olarak gösterilen veya şirket ortağı iken SSK’lı olarak kaydedilen kişilerin durumununa değindi.

SGK Başuzmanı Karakaş, konuşmasında SGK tarafından EYT başvurusu yapıldıktan sonra geçersiz sayılma durumunun mevcut olabildiğini ifade etti. Bu nedenle SGK, başvuru sahiplerinin 2011 yılı öncesi ve sonrası uygulamalara göre incelenmesini sağlamakta olduğunun altını çizdi.

Ayrıca SGK, 2008 yılından itibaren yürürlükte olan uygulamaları da ayrıca dikkate aldığını, SSK mı Bağ-Kur mu geçerli olacak, buna göre işlem yapıldığını belirtti.

Karakaş, eksik prim yüzünden emekliliğin geçersiz olabileceğini söyleyerek, “Maalesef çoğu zaman da SSK geçersiz sayıldığından emeklilik dilekçesini verdiğiniz halde gerekli prim otomatikman artacağından ötürü; Bağ-Kur’dan emekli olmak için bir erkeğin en az 9 bin prim gerekiyor. 9 bin prim olmadan emekli olamıyorsunuz. Siz SSK’dan emekli olmayı hayal ederken 2-3 bin gün daha az primle maalesef SSK’dan Bağ-Kur’a geçme durumu varsa emeklilik geçersiz olabilir” ifadelerine yer verdi.

Kendi iş yerlerinden SSK’lı olarak gösterilen veya şirket ortakları olarak SSK’lı kaydedilen kişilerin durumunda, hizmet defterinin detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiğini vurgulayan Karakaş, aynı dönemde hem Bağ-Kur hem de SSK çalışması bulunan kişilerin hizmet çakışmalarının analiz edilmesi gerektiğini açıkladı. Bu bilgilere göre emeklilik planlaması yapmanın önemli olduğunu belirten Karakaş, ayrıca mahsuplaşma imkanı varsa bunun kullanılmasının ve en az zararla emeklilik planlamasının yapılmasının önemli olduğuna değindi.

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler