HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
16 Temmuz 2023 Pazar Saat: 23:18

" ENFLASYON FARKI AYLIK OLARAK MAAŞLARA DA YANSITILMALIDIR "

Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin getirilen vergilere, zamlara tepki gösterdi.
" ENFLASYON FARKI AYLIK OLARAK MAAŞLARA DA YANSITILMALIDIR "

Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, başta akaryakıta getirilen ÖTV artışı başta olmak üzere getirilen vergilere tepki göstererek, memur ve emeklilere yapılan artışın zamlarla eridiğini belirtti.

ÖTV artışının enflasyonu tetikleyeceğinden bahseden Zengin, “Akaryakıta gelen %25’lik zammın vatandaşın neredeyse tüm gider kalemlerine fiyat artışı olarak yansıyacağı, bunun da enflasyonu tetikleyeceği aşikardır. Hükümetin, yaşanan ekonomik darlığı aşmak için ilk ve en kolay tedbir olarak dar ve sabit gelirli geniş bir kesimi etkileyecek tedbirleri devreye alması, sosyal devlet anlayışıyla uyuşmaz!

Maaş artışlarının zam yağmuruyla eridiğini söyleyen Başkan Zengin, “Memur ve emeklimizin, daha Temmuz maaşını aldığı gün zam yağmuruna tutulması, zaten tahrip olmuş gelir kaybını perçinlemiştir. Daha önce defalarca kez tecrübe edildiği gibi, geniş toplum kesimlerini rahatlatmadan ekonomiyi düzeltme arayışı, beraberinde sadece ekonomik sıkıntıya değil aynı zamanda sosyal problemlere de yol açmaktadır" ifadelerini kullandı.

Hükümete taleplerini ileten Zengin, konuşmasına şu sözlerle devam etti “Hükümet bu gerçeği görmeli ve buna dair tedbirleri hayata geçirmelidir. Acilen emeklilerimizin ve memurlarımızın ücretlerinde düzenleme yapılmalıdır. Kamu çalışanlarının zaten yetersiz olan maaşlarının vergi kesintileriyle daha da örselenmemesi için %15’lik vergi dilimine sabitlenmelidir. Akaryakıt ve vergilerdeki fahiş artışların enflasyonu daha artıracağı ortadadır. Dolayısıyla enflasyon farkı aylık olarak maaşlara yansıtılmalıdır.”

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ




Anahtar Kelimeler : ", ENFLASYON, FARKI, AYLIK, OLARAK, MAAŞLARA, DA, YANSITILMALIDIR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler