HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
12 Temmuz 2023 Çarşamba Saat: 15:08

" EKONOMİK İMKANLARI ARTTIRMA ÇABAMIZ DEVAM EDECEK "

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, bugün TBMM Genel Kurulu gündemine gelen memur ve emekli zammına ilişkin torba yasa teklifine ilişkin konuştu.
" EKONOMİK İMKANLARI ARTTIRMA ÇABAMIZ DEVAM EDECEK "

MHP lideri Bahçeli’nin ’emekliye seyyanen zam’ çıkışının ardından AK Parti’den ilk açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanı Güler “Mümkündür elbette. Gayretimiz, çabamız olacaktır” dedi.

Memur maaşlarına zam oranlarının açıklanmasının ardından tartışma konusu olan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ’nin TBMM grup toplantısında gündeme getirdiği ’emekliye seyyanen’ zam talebine ilişkin AK Parti’den açıklama geldi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler,  bugün TBMM Genel Kurulu gündemine gelen memur ve emekli zammına ilişkin torba yasa teklifine ilişkin konuştu. Güler, Devlet Bahçeli ’nin çağrısına ilişkin “Mümkündür, bu manada çalışanlarımızın özellikle enflasyona ezdirilmesi, özlük haklarının artırılması noktasında çabamız olacaktır. Ancak bütçe imkanları dediğimiz denge var.” ifadelerine yer verdi.

Güler konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Memur emeklilerimizin refah payı, enflasyon farkı. Aynı zamanda SSK ve Bağkur emeklilerine ödenecek oranları açıkladık. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere talimatı oldu. Çalışma Bakanımız, Maliye ve Hazine Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Yardımcımızın çalışması oldu. Yüzde 25 zam uygulanması noktasında karar oluştu. Mevcut önergemizi verdik ve maddeleşti.

Memur emeklilerimize yaklaşık yüzde 25’e çıktık. SSK ve Bağkur için de öyle aynı zamanda. Bize de çok sayıda itirazlar ve talepler geldi. Oransal manada beklentinin daha fazla olduğunu söylediler. Mümkündür, bu manada çalışanlarımızın özellikle enflasyona ezdirilmesi, özlük haklarının artırılması noktasında çabamız olacaktır.

Ancak bütçe imkanları dediğimiz denge var. Belli noktalarda tasarrufta bulunarak farklı kalemler oluşturulmak suretiyle fazla verilmesini biz de arzu ederiz. Çok ciddi bir çaba sarfedildi. Bunların ekonomik büyüklüğü ve bütçeye getireceği yükle beraber. Bizim halihazırda ek bütçemiz vardı. Ek bütçe bugün kabul edildi.

Orada yaklaşık 500 milyar TL’ye yakın harcamanın AFAD başkanlığımıza verildiğini görüyoruz. Yaklaşık 300 milyar TL’nin Hazine ve Maliye Bakanlığı’na verildiğini görüyoruz. Elbette bu manada bu gayreti ve çabayı sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemde ekonomik imkanları artırma noktasında çabamız devam edecektir."

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ




Anahtar Kelimeler : , EKONOMİK, İMKANLARI, ARTTIRMA, ÇABAMIZ, DEVAM, EDECEK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler