HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
20 Haziran 2023 Salı Saat: 13:46

ASKERLİK VE DOĞUM BORÇLANMASI OLANLAR DİKKAT !

Sosyal güvenlik uzmanından; asgari ücretteki artıştan sonra doğum ve askerlik borçlanması yapacak vatandaşlara, önemli bir uyarı geldi.
ASKERLİK VE DOĞUM BORÇLANMASI OLANLAR DİKKAT !

Sosyal güvenlik uzmanından; asgari ücretteki artıştan sonra doğum ve askerlik borçlanması yapacak vatandaşlara, önemli bir uyarı geldi. Asgari ücret yılın ikinci yarısında brüt 13 bin 414, net 11 bin 402 lira olarak açıklandı.Ocak ayına göre asgarî ücrete yüzde 34 zam geldi.

Yeni asgari ücretle birlikte birçok ücret ve maaşta da artış yaşandı. Bunlardan biri de doğum ve askerlik borçlanması.Emekli olmak isteyen ancak prim gün sayısı yeterli olmayanlar için tanınan haklardan olan, doğum ve askerlik borçlanması tutarı da asgari ücret zammı kadar artışla karşı karşıya gelecek.

Mevcut durumda en düşük prim günlük 106,75 lira, en yüksek prim de 693,89 lira. Asgari ücrete yüzde 34,04 oranında zam gelmesinden dolayı en düşük prim günlük 143 lira, en yüksek de 930 olduğu açıklandı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, doğum ve askerlik borçlanması yapacaklara önemli bir uyarıda bulundu.

Bal'ın doğum ve askerlik borçlanması açıklaması ise şöyle: “Askerlik veya kadın doğum borçlanması yapacak vatandaşlarımız eski tarifeden (106,75 TL) borçlanmak için bu hafta son.”

EDİTÖR:MELTEM TİRYAKİ




Anahtar Kelimeler : ASKERLİK, VE, DOĞUM, BORÇLANMASI, OLANLAR, DİKKAT, !

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler