- 17:04 YILMAZ GÜVEN TAZELEDİ
- 12:00 FATSA’DA TARİHİ TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 10:44 “Durugöl’deki eski çöp alanı beton değil, yeşil alan olmalı!”
- 17:03 Kıranlı: “Teknikerlik bir madalyadır, gururla taşıyacağız”
- 14:40 EMNİYET MÜDÜRÜ ACAR, GAZETECİLERİ KONUK ETTİ
- 14:18 Gece Yarısı Zammı Yolda
- 13:02 8. Olağan Genel Kurul 1 Kasım’da
- 11:10 EMEP, “Durugöl Mahallesi'ndeki eski çöp alanı yeşil alan olmalı!”
- 12:52 102. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü Yapıldı
- 12:46 “Cumhuriyetimizi Türkiye Yüzyılı vizyonuyla taçlandıracağız”
- 12:42 “Cumhuriyetimizin Kazanımları”
- 12:37 102. yıl coşkusu
- 12:51 Rektör Prof. Dr. Orhan Baş’ın Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı
- 12:47 Vali Muammer EROL’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
- 12:17 Çağdaş Demokratlar Platformu Güven Tazeledi
Fındık Fiyatı
EV HANIMLARINA MÜJDE
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, maaş zamları ve ev hanımlarının emekliliğine ilişkin konunun Temmuz ayında gündeme getirileceğini duyurdu.
Son zamanlarda devlet tarafından ev hanımlarına yönelik önemli gelişmeler söz konusu. Bunlardan biri emeklilik hakkı diğeri ise kendilerine bağlanılacak maaşla ilgili.
Bu doğrultuda ev hanımlarının çocuk borçlanması veya erkekler için askerlik borçlanması gibi yöntemlerle emeklilik imkanları sağlanacak.
AK Parti TBMM Grup Başkan Vekili Akbaşoğlu da bu konuda ayrıntıları paylaştı. Ev hanımlarının erken ve kolay emekli olmalarını sağlamak amacıyla yeni emeklilik sistemleri üzerinde çalışmalar yapılmakta olduğunu, Bağ-Kur ve SGK prim eşitlemesi gerçekleştirildiğinde kısmi emeklilik şartlarının daha kolay olacağı bildirildi.
Aile Koruma Kalkanı Paketi kapsamında ev kadınları hem sosyal güvenceye, hem de erken emeklilik imkanına kavuşacak.
Bu yeni sistem dört aşamada uygulanacak. İlk aşamada sigortası olmayan veya çalışma imkanı bulamayan ev kadınlarına sosyal güvence ve emeklilik imkanı sağlanacak. İkinci aşamada, çocuk sayısına bağlı olarak anneler erken emeklilik imkanından yararlanabilecekler.
Üçüncü aşamada, çalışan annelere yaş şartı ve prim desteğiyle erken emeklilik imkanı sağlanacak. Son aşamada ise doğum borçlanmasıyla ilgili düzenlemeler yapılacak.
Sigortası olmayan ve primi bulunmayan ev kadınları için sigorta sistemi devreye girecek ve anneler isteğe bağlı sigorta ile sosyal güvenceye kavuşacaklar. Devlet, ödenecek primlerin üçte birini karşılayacak. Ev kadınları daha az prim ödeyerek daha erken emekli olabilecekler. Ayrıca, emeklilik hakkıyla birlikte sosyal güvence ve sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanma imkanı da kendilerine tanınacak. Çocuk sayısı da belirleyici bir faktör niteliği taşıyor.
Ev hanımları için tasarlanan bu yeni sistem, sosyal güvenceye kavuşmalarını ve emeklilik imkânlarının tanınmasını amaçlıyor.
Konuyla ilgili kanun teklifinin önümüzdeki hafta gündeme alınacağı, Temmuz ayı içinde yasa teklifinin kanunlaşacağı belirtildi.

