- 15:28 Mustafa Elitaş Ordu’da!
- 14:39 Aybastılı Doktor, Almanya’da Başhekim Oldu!
- 14:11 Amasya’da Kuruyemiş Yüklü TIR’da Korkutan Yangın!
- 11:27 Yılmaz'dan, 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.
- 16:08 Minik Eller Yürekleri Isıttılar.
- 15:50 Karla Mücadelede Hız Kesmiyor!
- 15:15 EMEP, “23 Mart’ta dayanışma için eylem alanlarında olacağız.”
- 15:15 Geleceğe Nefes İçin Fidan Diktiler
- 15:14 Bucak’ta Basamaklar Daha Kolay Çıkılacak
- 15:06 ŞANLITÜRK: AYRIM YAPMADAN BÜTÜN BELEDİYELER DENETLENMELİDİR
- 15:04 ŞANLITÜRK KUTLADI
- 15:01 KOKARCA MÜCADELESİ
- 10:54 KIRSALDA KARLA MÜCADELE BAŞLADI
- 14:21 SAHNEDE BULUŞTULAR
- 13:16 MEHMET MURAT ÇALIK GÖZALTINA ALINDI
Fındık Fiyatı
EV HANIMLARINA MÜJDE

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, maaş zamları ve ev hanımlarının emekliliğine ilişkin konunun Temmuz ayında gündeme getirileceğini duyurdu.
Son zamanlarda devlet tarafından ev hanımlarına yönelik önemli gelişmeler söz konusu. Bunlardan biri emeklilik hakkı diğeri ise kendilerine bağlanılacak maaşla ilgili.
Bu doğrultuda ev hanımlarının çocuk borçlanması veya erkekler için askerlik borçlanması gibi yöntemlerle emeklilik imkanları sağlanacak.
AK Parti TBMM Grup Başkan Vekili Akbaşoğlu da bu konuda ayrıntıları paylaştı. Ev hanımlarının erken ve kolay emekli olmalarını sağlamak amacıyla yeni emeklilik sistemleri üzerinde çalışmalar yapılmakta olduğunu, Bağ-Kur ve SGK prim eşitlemesi gerçekleştirildiğinde kısmi emeklilik şartlarının daha kolay olacağı bildirildi.
Aile Koruma Kalkanı Paketi kapsamında ev kadınları hem sosyal güvenceye, hem de erken emeklilik imkanına kavuşacak.
Bu yeni sistem dört aşamada uygulanacak. İlk aşamada sigortası olmayan veya çalışma imkanı bulamayan ev kadınlarına sosyal güvence ve emeklilik imkanı sağlanacak. İkinci aşamada, çocuk sayısına bağlı olarak anneler erken emeklilik imkanından yararlanabilecekler.
Üçüncü aşamada, çalışan annelere yaş şartı ve prim desteğiyle erken emeklilik imkanı sağlanacak. Son aşamada ise doğum borçlanmasıyla ilgili düzenlemeler yapılacak.
Sigortası olmayan ve primi bulunmayan ev kadınları için sigorta sistemi devreye girecek ve anneler isteğe bağlı sigorta ile sosyal güvenceye kavuşacaklar. Devlet, ödenecek primlerin üçte birini karşılayacak. Ev kadınları daha az prim ödeyerek daha erken emekli olabilecekler. Ayrıca, emeklilik hakkıyla birlikte sosyal güvence ve sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanma imkanı da kendilerine tanınacak. Çocuk sayısı da belirleyici bir faktör niteliği taşıyor.
Ev hanımları için tasarlanan bu yeni sistem, sosyal güvenceye kavuşmalarını ve emeklilik imkânlarının tanınmasını amaçlıyor.
Konuyla ilgili kanun teklifinin önümüzdeki hafta gündeme alınacağı, Temmuz ayı içinde yasa teklifinin kanunlaşacağı belirtildi.