HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
17 Haziran 2023 Cumartesi Saat: 14:18

EV HANIMLARINA MÜJDE

Ev hanımlarına Temmuz ayında emeklilik hakkı getirilecek ve maaş bağlanacak.
EV HANIMLARINA MÜJDE

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, maaş zamları ve ev hanımlarının emekliliğine ilişkin konunun Temmuz ayında gündeme getirileceğini duyurdu.

Son zamanlarda devlet tarafından ev hanımlarına yönelik önemli gelişmeler söz konusu. Bunlardan biri emeklilik hakkı diğeri ise kendilerine bağlanılacak maaşla ilgili.

Bu doğrultuda ev hanımlarının çocuk borçlanması veya erkekler için askerlik borçlanması gibi yöntemlerle emeklilik imkanları sağlanacak.

AK Parti TBMM Grup Başkan Vekili Akbaşoğlu da bu konuda ayrıntıları paylaştı. Ev hanımlarının erken ve kolay emekli olmalarını sağlamak amacıyla yeni emeklilik sistemleri üzerinde çalışmalar yapılmakta olduğunu, Bağ-Kur ve SGK prim eşitlemesi gerçekleştirildiğinde kısmi emeklilik şartlarının daha kolay olacağı bildirildi.

Aile Koruma Kalkanı Paketi kapsamında ev kadınları hem sosyal güvenceye, hem de erken emeklilik imkanına kavuşacak.

Bu yeni sistem dört aşamada uygulanacak. İlk aşamada sigortası olmayan veya çalışma imkanı bulamayan ev kadınlarına sosyal güvence ve emeklilik imkanı sağlanacak. İkinci aşamada, çocuk sayısına bağlı olarak anneler erken emeklilik imkanından yararlanabilecekler.

Üçüncü aşamada, çalışan annelere yaş şartı ve prim desteğiyle erken emeklilik imkanı sağlanacak. Son aşamada ise doğum borçlanmasıyla ilgili düzenlemeler yapılacak.

Sigortası olmayan ve primi bulunmayan ev kadınları için sigorta sistemi devreye girecek ve anneler isteğe bağlı sigorta ile sosyal güvenceye kavuşacaklar. Devlet, ödenecek primlerin üçte birini karşılayacak. Ev kadınları daha az prim ödeyerek daha erken emekli olabilecekler. Ayrıca, emeklilik hakkıyla birlikte sosyal güvence ve sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanma imkanı da kendilerine tanınacak. Çocuk sayısı da belirleyici bir faktör niteliği taşıyor.

Ev hanımları için tasarlanan bu yeni sistem, sosyal güvenceye kavuşmalarını ve emeklilik imkânlarının tanınmasını amaçlıyor.

Konuyla ilgili kanun teklifinin önümüzdeki hafta gündeme alınacağı, Temmuz ayı içinde yasa teklifinin kanunlaşacağı belirtildi.




Anahtar Kelimeler : EV, HANIMLARINA, MÜJDE

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler