HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
11 Haziran 2023 Pazar Saat: 19:15

ALTINA TALEP ÇOK

Son dönemlerde dolar ve euronun yanında altın fiyatları da yükseldi.
ALTINA TALEP ÇOK

HABER: TUĞÇE ARSLAN (ÖZEL HABER)

Son dönemlerde dolar ve euronun yanında altın fiyatları da yükseldi.Düğün sezonu başlamışken altın alacaklar, yükselen fiyatlar karşısında arayışa girdi.Tam ve yarım gram altınlar ise düğünlere giden vatandaşların vazgeçilmezleri haline geldi.

Konuya ilişkin gazetemize konuşan Ordu’nun esnaflarından Levent Kuyumculuğun sahibi Levent Yıldırım, düğün sezonunun başlamasıyla birlikte yoğun bir talebin olduğunu ve insanların artık ihtiyaçtan ziyade yatırım amaçlı altın aldıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti; “Yaz dönemi gelince biliyorsunuz geleneksel olarak düğünlerimizde hediyeleşmelerde altın çokça kullanılan, tercih edilen bir şey. Dolayısıyla da bundan sonra yani hazirandan sonrasında düğün dönemleri de artıyor. Tabii Türkiye'deki böyle iç talep dünyadaki altının üzerinde çok fazla bir etkiye sahip değil. Yani belki bizim Türkiye'de birazcık daha böyle hareketlenir düğün dönemlerinde ama altının ONS’una çok etki edebilecek bir talep artışı sayılmaz.”

“Artan talep, bizim ekonomimize olumlu olarak yansıyor”

“Genel dünyaya bakıldığında, Türkiye'de böyle bir gelenek var. Ortadoğu'da böyle bir gelenek var ama dünyanın her yerinde bu gelenek kullanılmıyor. Yani böyle bir gelenek yok Dolayısıyla daha çok biz ve bizim gibi Orta Doğu'da daha böyle geleneksel bir yapıya sahip ailelerde altın biraz daha önemseniyor. Türkiye'deki altının talebini biraz daha ön plana çıkarıyor. Bu şöyle bir durum da oluşturuyor. Tabii özellikle Orta Doğu'da işte Hindistan gibi işte Arap, Arap devletleri gibi bizim diğer Türkiye devletler gibi buralarda da altının artışı, Yani Türkiye'deki ihracat artışını artırıyor. Dolayısıyla da Türkiye üretim konusunda dünyada söz sahibi. Hatta dünya lideri de diyebilirim. Veya dünya ikincisi de diyebilirim ihracat konusunda. Bu ihracatı da yani dünyadaki diğer geleneklerle, göreneklerle artan talep de tabii Türkiye'den karşılandığı için Türkiye'deki altın imalatı, ihracatı, sektörü konusunda çok ciddi bir talep oluşturuyor ve bu da bizim ekonomimize olumlu olarak tabii yansıyor.”

 

 



 

 




Anahtar Kelimeler : ALTINA, TALEP, ÇOK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler