HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
7 Mayıs 2023 Pazar Saat: 18:15

ORDU'DA SEBZE VE MEYVE FİYATLARI ÜZDÜ

Mutfakların demirbaşı ve dar gelirlinin temel besini olan patates ve soğanın artan fiyatları dikkatlerden kaçmıyor.
ORDU'DA SEBZE VE MEYVE FİYATLARI ÜZDÜ

HABER: Seldanur Kılıç 


Mutfakların demirbaşı ve dar gelirlinin temel besini olan patates ve soğanın artan fiyatları dikkatlerden kaçmıyor geçtiğimiz aylarda kilosu en yüksek 5TL ‘den satılan kuru soğan mayıs ayında yüzde 440’lık artış ile 27 TL ye çıktı. Patates içinde aynı sürecin kaçınılmaz olduğu gözlemleniyor market ve manavlarda 25 TL’ den yerini alan patates vatandaşların cebini zorluyor. Zaman zaman eleştirilere kimi zaman espriye de dönüşse artan bu fiyatlar hem halkın hem de esnafın dilinden düşmüyor.


 PEKİ FİYATLAR NEDEN BU KADAR ARTTI?


Birçok neden sayılabilir ama en önemli nedenlerden biride üretim planlamalarındaki eksiklikler ve ekonomik problemler.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine bakılırsa, Türkiye’nin üretimi, verimliliği konusunda hiçbir sorunu yok fakat uygulanan yanlış politikalar, dış ticaret uygulamaları, üretimde istikrarsız bir fiyat, zamları da beraberinde getirdi. Bunların yanı sıra iklim şartları havaların sıcak gitmesi ve stokçuluk malların çabuk bozulmasına neden olması bu sebeplerden sadece birkaçı.  

Ayrıca mart ve nisan ayları sebzelerin geçiş dönemi olarak kabul edilir. Depolar da yeteri kadar sebze ve meyve olmadığında mart ve nisan aylarında fiyatlar artar.

Özetle, sebze meyve deyip geçmemek lazım. Zengin, fakir herkesin mutfağına giren bu ürünler de yaşananlar, uygulanan politikalar tarımda yapılan yanlışların yansıması niteliğinde ve bu yanlışların faturasını üretici, tüketici, toplumun her kesimi ödüyor.

 




Anahtar Kelimeler : SEBZE, VE, MEYVE, FİYATLARI, ÜZDÜ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler