HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
24 Nisan 2023 Pazartesi Saat: 14:12

50 BİN FINDIK ÜRETİCİYE ULAŞTI

“Ferrero Değerli Tarım” programı iyi tarım ve iyi sosyal uygulamalar ile 10 yılda 50 bin fındık üreticisine ulaştı.
50 BİN FINDIK ÜRETİCİYE ULAŞTI

HABER: Tuğçe ARSLAN

Ferrero Fındık, sorumlu ve sürdürülebilir bir değer zinciri için aktif olarak yürüttüğü “Ferrero Değerli Tarım” programıyla, 100 bin hektar alanda 50 bin fındık üreticisine ulaştı. 

Ferrero Fındık, kaliteli ve sürdürülebilir fındığın gelişimi için değer zincirinin sürekli iyileşmesi için elinden geleni yapmaya devam ediyor. Ferrero Fındık’ın “herkes için değer yaratan bir fındık sektörü” hedefiyle yürüttüğü Ferrero Değerli Tarım sürdürülebilirlik programı, 10’uncu yılında Sakarya, Düzce, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon’da toplam 50 bin fındık üreticisine ulaştı. 100’ü aşkın Ferrero Değerli Tarım zirai ve sosyal uzmanının ekimden hasada kadar İnsan Hakları ve Sosyal Uygulamalar, Çevrenin Korunması ve Sürdürülebilirlik, “Tedarikçi Şeffaflığı” başlıklarında eğitim, sahada danışmanlık ve sürekli bilgi desteği sağladığı fındık üreticileri, toplam 100 bin hektar alanda iyi tarım ve sosyal uygulamalarla üretim yapma imkânı sağlandı.

“Ferrero Fındık olarak değer zincirimiz için önemli adımlar attık”

Ferrero Fındık Genel Müdürü Bamsı Akın, fındık üreticilerinin ve ilgili topluluklarının kalkınması, işçi ve çocuk haklarının korunması, onarıcı tarım uygulamaları yoluyla çevresel değerlerin geliştirilmesi amacıyla kararlılıkla çalıştıklarının altını çizerek, “Ferrero Fındık olarak değer zincirimizi uzun vadeli bir bakış açısıyla oluşturuyor ve sürekli geliştiriyoruz. Sivil toplum kuruluşları, fındık üreticileri ve değer zincirinin diğer ilgili tüm paydaşlarıyla iş birlikleri geliştirip, fındık sektörünün gelişimi için ortak hareket ediyoruz. Ferrero Değerli Tarım Programımızın 10’uncu yılında, Ferrero Fındık Bildirgesi ile duyurduğumuz taahhütlerimizi gerçekleştirme yolunda önemli adımlar attık” ifadelerini kullandı.

“Kalite yaklaşık yüzde 60 arttı”       

Program kapsamında Ferrero Değerli Tarım zirai uzmanları, yıl boyunca sahada verdikleri eğitim ve danışmanlıklarla, toprak ve yaprak analiziyle bitki besin ihtiyacına göre gübreleme, su kullanımının optimize edilmesi, zararlı ve hastalıklarla mücadele, doğru budama yöntemleri gibi iyi tarım uygulamalarını fındık üreticilerine aktarıyor. 2017 yılından itibaren Karadeniz geneline yayılmış 53 model bahçede gerçekleştirilen etkinliği kanıtlanmış iyi tarım uygulamaları ile fındık kalitesinde bugüne kadar yaklaşık yüzde 60 artış gözlendi.

 




Anahtar Kelimeler : 50, BİN, FINDIK, ÜRETİCİYE, ULAŞTI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler