HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
4 Nisan 2023 Salı Saat: 12:06

FINDIK’TA HASAR TESPİTİ YAPILIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORTAR A.Ş. Ziraat Mühendisleri fındık bahçelerinde don hasar tespiti yapıyor.
FINDIK’TA HASAR TESPİTİ YAPILIYOR

Karadeniz Bölgesi’nin fındık üretiminde lider şehri olan Ordu’da geçtiğimiz hafta boyunca yüksek rakımlı ilçelerde etkili olan kar yağışı ve buzlanmanın fındığa zarar verip vermediğini yerinde tespiti amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Geçtiğimiz hafta Ordu’da etkili olan soğuk ve yüksek kesimlerde kar yağışlı hava koşullarının fındık üretimine yaptığı olumsuz etkisi belirleniyor.

İlimizde soğuk hava etkisinin bir süre daha devam edeceğini belirten Ordu Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORTAR A.Ş. Ziraat Mühendisleri fındık bahçelerinde don hasar tespiti yaparken tedirginlik yaşayan fındık üreticilerini buzlanmaya dikkati çekerek uyardı.

 Ziraat Yüksek Mühendisi Suat Akgül; “İlimizde yaşanan soğuk ve yağışlı havanın başladığı ilk andan itibaren ORTAR A.Ş. ekipleri olarak sahada yer aldık. Yaptığımız tespitler neticesinde sahil şeridinden 400 metre yüksekliğinde yer alan ilçelerimizde zirai don zararı görülmesi beklenmektedir. Fındık üreticisi vatandaşlarımızın bu süreçte bahçelerinde dumanlama ve bölge bölge ateş yakmaları sıcaklık açısından önemlidir. Üreticilerimiz gerekli desteği bizlerden ücretsiz olarak alabilirler. ORTAR A.Ş. olarak sahada tespit çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.




Anahtar Kelimeler : FINDIK’TA, HASAR, TESPİTİ, YAPILIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler