HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
2 Ekim 2025 Perşembe Saat: 12:08

Ordu'da Yatırımcılar İçin Yeni Hibe Fırsatları Başladı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edilen IPARD III Programı kapsamında 10. Başvuru Çağrı İlanı’nı yayımladı.
Ordu'da Yatırımcılar İçin Yeni Hibe Fırsatları Başladı

Yeni çağrı ilanı ile kırsal alandaki yatırımların desteklenmesi ve işleme sektörünün güçlendirilmesi hedefleniyor.


Fiziki Yatırımlara Hibe Desteği Verilecek

TKDK Ordu İl Koordinatörü Berkay Çelik, 30 Eylül 2025 tarihinde ilan edilen çağrı kapsamında, "M3 - Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar" tedbiri için başvuruların kabul edileceğini duyurdu.

Bu tedbir kapsamında, aşağıdaki alanlardaki yatırımlara hibe desteği sağlanacak:

  • Süt İşleme Tesisleri

  • Süt Toplama Merkezleri

  • Peynir Altı Suyu İşleme Tesisleri

  • Et Kesimhaneleri

  • Et Parçalama ve İşleme Tesisleri

  • Yumurta İşleme Tesisleri

  • Meyve-Sebze İşleme Tesisleri

  • Su Ürünleri İşleme Tesisleri

Çelik, bu tesislerin yapım işleri, makine-ekipman alımları, genel harcamaları ve görünürlük faaliyetleri için destek alabileceğini belirtti.


Başvurular Kasım’da Başlıyor

Yatırımcıların başvurularını belirtilen tarihler arasında yapmaları gerektiğini vurgulayan Berkay Çelik, süreçle ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Söz konusu yatırımlar için başvuru kabul süresi 18 Kasım 2025’te başlayacak ve 29 Aralık 2025’te sona erecek. Ancak online proje başvuru sistemi 24 Aralık 2025 saat 18:00’de kapanacaktır. Bu nedenle yatırımcıların sistemin kapanış saatinden önce başvurularını tamamlamaları büyük önem taşıyor.”


Yatırımcılara Çağrı: Bu Fırsatı Kaçırmayın

TKDK Ordu İl Koordinatörü Çelik, Ordu’daki girişimcileri ve işletme sahiplerini bu fırsattan yararlanmaya davet etti. Verilen hibelerin, bölge ekonomisine önemli katkı sunduğunu belirterek şunları söyledi:

“Tüm Ordulu yatırımcıları, TKDK tarafından sağlanan hibelerden yararlanmak üzere proje başvurusu yapmaya davet ediyoruz. Bu destekler sayesinde kırsalda modern, hijyenik ve sürdürülebilir üretim tesisleri kurulabilir, istihdam artırılabilir.”





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler