HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
30 Eylül 2025 Salı Saat: 14:59

“Yolun Sonu Yaylaya Çıkıyor”

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz yaylalarını birleştirecek 2 bin 600 kilometrelik Yeşil Yol Projesi’nde önemli bir adım daha attı. Akkuş havzasında 4,5 kilometrelik güzergah betonla buluşuyor.
“Yolun Sonu Yaylaya Çıkıyor”

ORDU – Karadeniz’in dağları, yaylaları ve tabiatı artık daha ulaşılabilir. Ordu Büyükşehir Belediyesi, Yeşil Yol Projesi kapsamında yürüttüğü beton yol çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle Akkuş havzasında devam eden projeyle, bölge halkı daha konforlu ve güvenli ulaşıma kavuşurken, yayla turizmine de yeni bir soluk geliyor.


Yaylalar Arası Ulaşım Artık Daha Konforlu

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde yürütülen projeyle, sadece yollar değil, bölge ekonomisi de asfaltlanıyor. Çalışmalar kapsamında; Samsun’un Salıpazarı ilçesinden başlayarak, Akkuş’un Dağyolu ve Salman mahalleleri üzerinden Aybastı ve Korgan yaylalarına uzanan 4,5 kilometrelik güzergâh beton yolla kaplanıyor.

Yolun dayanıklılığını artırmak için yapılan “V” tipi drenaj kanalları ile birlikte, güzergâhın 4 kilometresi tamamlandı. Kalan bölümün kısa süre içinde bitirilmesi hedefleniyor.


Karadeniz’i Baştan Başa Saran Dev Proje

Yeşil Yol Projesi, Samsun’dan Artvin’e kadar uzanacak 2 bin 600 kilometrelik bir turizm koridoru. Ordu topraklarından geçen bu güzergâhın 235 kilometresi il sınırlarında, 125 kilometresi ise Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda yer alıyor.

Başkan Güler, projeyle ilgili yaptığı açıklamalarda, “Yaylaları modern yollarla birbirine bağlayarak hem ulaşımı kolaylaştırıyor hem de turizm potansiyelini harekete geçiriyoruz” diyerek, çalışmaların etap etap süreceğini kaydetti.




Anahtar Kelimeler : “Yolun, Sonu, Yaylaya, Çıkıyor”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler