HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
11 Haziran 2024 Salı Saat: 17:40

Özgür Filistin İçin ODÜ Ayaklandı !

Ordu Üniversitesi İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla “Filistin’e Özgürlük için Destek Yürüyüşü” düzenlendi.
Özgür Filistin İçin ODÜ Ayaklandı !

Ordu Üniversitesi İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla “Filistin’e Özgürlük için Destek Yürüyüşü” düzenlendi.

Cumhuriyet Yerleşkesi merkez kantini önünde başlayan destek yürüyüşüne Rektör Prof. Dr. Orhan Baş, Üniversitemizin diğer yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Filistin’e destek sloganlarının atıldığı yürüyüş sonrası açıklama yapan Kritik Analitik Düşünme ve Sosyal Gelişim Kulübü Başkanı, İlahiyat Fakültesi öğrencisi Sabahattin Yalman, “İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana, başta Gazze Şeridi olmak üzere Filistin’de masum sivillere yönelik gerçekleştirmiş olduğu saldırılar, eşi benzeri görülmemiş bir insani felakete yol açmıştır. Uluslararası insan hakları norm ve ilkeler ihlal edilerek bölgede; hastanelere, sivil yerleşim yerlerine, ibadethanelere, uluslararası yardım kuruluşlarının bulunduğu bölgelere yönelik havadan ve karadan saldırılar neticesinde çoğu kadın ve çocuk olmak üzere binlerce masum sivil hayatını kaybetmiştir. İsrail yönetiminin tüm uluslararası tepkilere rağmen Filistin halkına yönelik sistematik bir şekilde soykırım ve insanlık suçu devam etmektedir. Ordu Üniversitesinin mensubu olarak bizler; 8 aydır devam eden İsrail saldırılarında öldürülen masumlar karşısında vicdan sahibi her insan gibi kahroluyoruz. İçinden geçtiğimiz zorlu ve insani değerleri zorlayan bu süreçler gelecek yıllarda İnsanlık tarihindeki kara lekelerden biri olarak hafızalarda yer edecektir.” dedi.

Dünya devletlerinin İsrail’in zulmü karşısında sessiz kalmalarının ve katliamları destekleyen politikalar benimsemelerinin akıl tutulmasına dönüştüğünü ifade eden Yalman, “Ordu Üniversitesi olarak bizler, Gazze’ye yönelik orantısız ve her türlü insani ve ahlaki temelden uzak, barbarca saldırıların karşısında olmaya devam edeceğiz. Bu ağır insanlık suçunun ateşinin adım adım tüm dünyayı sarmasına, insanı insan yapan her ne varsa teker teker, saniye saniye çürütüp öğütmesine izin vermemeliyiz. Hep birlikte, özgür Filistin için çağrımızı küresel alanda yaygınlaştırmak, insanlık ve barış adına, daha mutlu çocuklar ve huzurlu anneler, gözleri ışıldayan babalar adına bu mücadeleyi devam ettirmek bir insanlık görevidir. Bunu tüm kamuoyuna bildirmek isteriz. Hep birlikte Gazze’de yaşanan soykırıma dur diyoruz, yarın değil, hemen şimdi. Saldırılarda hayatlarını kaybeden tüm Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Her daim özgür ve bağımsız Filistin devletinin yanında olacağız.” şeklinde konuştu.

Açıklama sonrasında İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Mustafa Hatipoğlu tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilirken Dr. Öğr. Üyesi Yunus Yazıcı tarafından dua okundu.




Anahtar Kelimeler : Özgür, Filistin, İçin, ODÜ, Ayaklandı, !

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler