HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
11 Haziran 2024 Salı Saat: 13:32

HALKA AÇIK İLK YARDIM EĞİTİMİ ÜNYE’DE

Ordu Büyükşehir Belediyesi, herhangi bir kazada ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda hayati önem taşıyan uygulama olan ilk yardım bilincini toplumun her kesimine yaymaya devam ediyor
HALKA AÇIK İLK YARDIM EĞİTİMİ ÜNYE’DE

. Bu doğrultuda Altınordu ilçesinde başlatılan eğitim şimdi de Ünye ilçesinde gerçekleştirildi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile halkın ilk yardım konularında bilgilendirilmesi ve toplumsal farkındalık ve bilinç oluşturulması amacıyla Ünye ilçesinde İlk Yardım Farkındalık Eğitimi düzenlendi. Eğitime ilgi duyan vatandaş ve öğrenciler katıldı.
İlk yardım aşamalarının uygulamalı olarak anlatıldığı eğitimde özellikle öğrencilere son zamanlarda okullarda yaşanan boğaza cisim kaçması tehlikesine karşı bilinçlendirmeler de yapıldı.
“EĞLENEREK ÖĞRENDİK”
Eğitime katılan öğrenciler bilmedikleri birçok konuda bilgilendirildiklerini söyleyerek Ordu Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti.
Öğrenciler şöyle konuştular:
“İlk yardım çok önemli bir şey. Kazalarda, yaralanmalarda belki de o kişiye yardım ederek onun hayatını kurtarabileceğiz. Özellikle heimlich manevrasını öğrenmiş olduk. Evde tek olduğumuzda kendimize ya da arkadaşlarımıza bunu yapmayı öğrendik. Tüm bunları eğlenerek öğrendik. Gerçekçi olması adına manken falan da getirmişler. Bu eğitim için çok teşekkür ediyoruz.”
Benzer eğitimleri düzenlenmeye devam edecek olan Büyükşehir Belediyesi vatandaşların ve öğrencilerin acil durumlarda doğru ve etkili müdahalede bulunabilme yeteneklerinin artırılmasını hedefliyor.




Anahtar Kelimeler : HALKA, AÇIK, İLK, YARDIM, EĞİTİMİ, ÜNYE’DE

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler