HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
27 Mayıs 2024 Pazartesi Saat: 11:09

Tüm elektrik sayaçları tek tek sökülecek

1 Ocak 2025 tarihine kadar yıllık elektrik tüketimi belirli bir seviyenin üzerinde olan abonelerin, Milli Akıllı Sayaç Sistemi’ne geçmeleri gerekecek.
Tüm elektrik sayaçları tek tek sökülecek

Milli Akıllı Sayaç Sistemine Geçişte Son Durum

Bu yeni sistemle birlikte kullanıcılar, elektrik tüketimlerini cep telefonları aracılığıyla anbean takip edebilecekler.

Yeni Sistem Devrede

Elektrik sayaçlarının tek tek sökülüp, yerlerine akıllı sayaçların takılacağı bu yeni güncelleme, 1 Ocak 2024 itibarıyla yürürlüğe girecek. Bu sistem, evlerde elektrik kayıtlarına yönelik birçok işlemin cep telefonu üzerinden yapılabilmesine olanak tanıyacak.

Türkiye Milli Akıllı Ölçüm Sistemi

Türkiye, Milli Akıllı Ölçüm Sistemi’ni kullanarak belirli tüketim seviyesinin üzerindeki ev ve işyerlerinin 2025 yılı başından itibaren akıllı sayaçlara geçmesini zorunlu kılıyor. Yeni sistem, elektrik işlemlerinin kapalı mekanlarda telefonlar üzerinden teknoloji kullanılarak yapılmasını mümkün kılacak. Elektrik sayaçlarının kurulumu ve bakımı, elektrik dağıtım lisansı sahibi kuruluşların sorumluluğunda olacak.

TEDAŞ ve Merkezi Haberleşme Yazılımı

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ), merkezi haberleşme yazılımı spesifikasyonlarını 1 Ocak 2025 tarihine kadar yayınlayacak. Dağıtım şirketleri, 1 Nisan 2025 tarihine kadar bu spesifikasyona uygun merkezi haberleşme yazılımını kurarak tüm cihazlardan veri entegrasyonunu tamamlayacak. Göstergeler, 1 Ağustos 2025’ten önce bu yazılım kullanılarak uzaktan okunabilecek. 1 Haziran 2025’ten itibaren, dağıtım şirketleri tarafından sağlanan tüm akıllı sayaçlar, modemler, merkezi iletişim yazılımları ve veri yoğunlaştırıcıların birlikte çalışabilirlik ilkesine uyması gerekecek.




Anahtar Kelimeler : Tüm, elektrik, sayaçları, tek, sökülecek

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler