HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
26 Mayıs 2024 Pazar Saat: 14:00

Çalışan anneler dikkat!

Son yıllarda nüfus artış hızındaki düşüş, çalışan kadınların çocuk yapma konusundaki endişeleri ve yaşlı nüfus oranındaki artış, iktidarı harekete geçirdi.
Çalışan anneler dikkat!

Sabah’ın haberine göre, AK Parti’nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında bu konular ele alındı ve doğum izni süresinin artırılması kararlaştırıldı.

Doğum İzni Süresi Değişiyor

Toplantıda kadınların hem kariyer hem de çocuk yapma süreçlerinde desteklenmesi gerektiği görüşüldü. Önerilen destekler şunlar:

  • Doğum izni süresi artırılacak.
  • Yarı zamanlı çalışmaya imkân sağlanacak.
  • Evden çalışma modeli uygulanacak.
  • Anneler esnek çalışmadan yararlanacak.
  • Annelerin kıdem boşlukları bütçeden tamamlanacak.

MKYK üyesi, kadınların doğum sonrası izinlerle ilgili taleplerini dile getirdi. Üye, “4 aylık doğum izni çok az, kadınların çocukları 5-6 yaşına gelene kadar yarı zamanlı çalışma veya evden çalışma ile desteklenmeleri ve bu duruma kaynak ayrılması gerekiyor. 1 yıllık izin seçeneği ile 2-3 yıllık uzaktan çalışma imkânı gündeme getirilmeli ve adım atılmalı.” ifadelerini kullandı.

Şimşek’ten Yüzde Yüz Destek Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, atılacak her adımı yüzde yüz desteklediklerini ve özel sektörün de sürece dahil edilmesi gerektiğini ifade etti. Şimşek, kaynak aktarımı konusunda problem olmadığını belirterek, kıdem tazminatına dikkat çekerek özel sektöre de destek verileceğini vurguladı.

Bu adımlar, çalışan kadınların çocuk yapma konusundaki endişelerini hafifletmeyi ve nüfus artış hızını desteklemeyi amaçlıyor.




Anahtar Kelimeler : Çalışan, anneler, dikkat!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler