HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
25 Mayıs 2024 Cumartesi Saat: 22:44

Azerbaycan Bağımsızlık Günü, Ankara'da Kutlandı

Azerbaycan Bağımsızlık ve Silahlı Kuvvetler Günü, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde konser etkinliği ile kutlandı.
Azerbaycan Bağımsızlık Günü, Ankara'da Kutlandı

Azerbaycan Bağımsızlık ve Silahlı Kuvvetler Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, yabancı misyon temsilcileri ile davetliler katıldı.

Burada konuşan Memmedov, tarihlerinin en zor dönemlerinde iki ülke halklarının birbirlerine desteğini esirgemediğini belirterek, Çanakkale Savaşı'nda Azerbaycanlıların Türk kardeşleriyle omuz omuza düşmana karşı savaşmaları ve Kafkas İslam Ordusu'nun Bakü'yü işgalden kurtarmasının buna örnek olduğunu söyledi.

"Haydar Aliyev'in, Azerbaycan'ın bir gün bağımsızlığına kavuşacağı düşüncesiyle attığı ileri görüşlü adımlar, halkımızın milli kimliğinin güçlenmesine ve 20. yüzyılın sonlarına doğru bağımsızlık için ayağa kalkmasına yol açmıştır." diyen 

Memmedov, 1991'de bağımsızlığını kazandıktan sonra halkın çağrısıyla iktidara gelen Haydar Aliyev'in bir yandan Ermenistan'ın askeri işgaliyle karşı karşıya kalan, diğer yandan da ekonomik sorunlar yaşayan Azerbaycan'ın kurtarıcısı olduğunu vurguladı.

Memmedov, 1991'de bağımsızlığını kazandıktan sonra Azerbaycan'a en yakın devletin yine Türkiye olduğunu ve iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik, ticari ve askeri ilişkilerin en üst düzeye ulaştığını aktardı.

"Bağımsızlığımızın ilk yıllarında ekonomik zorluklarla karşı karşıya olan Azerbaycan'a destek adı altında en fazla yatırımı Türkiye yaptı. Gücümüzün birliğimizden geldiği ilkesinden hareketle Azerbaycan şu anda Türkiye'ye en çok yatırım yapan ülke konumundadır." ifadelerini kullanan Memmedov, 2020'de başlayan 44 gün süren Karabağ Savaşı'nda Türkiye'nin siyasi ve manevi desteğini hisseden Azerbaycan'ın, bu güvenle işgal altındaki topraklarını kurtardığını söyledi.

Konuşmaların ardından Azerbaycanlı sanatçılar şarkılar söyledi, 

Azerbaycan Devlet Halk Dansları Topluluğu katılımcılara dans gösterileri sundu.

AA





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler