HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
19 Mayıs 2024 Pazar Saat: 16:41

Konut Fiyatlarının Düşmesi Bekleniyor

Konut piyasasında uzun süredir yaşanan durgunluk, ev alma hayalleri kuran insanlar için umut verici gelişmeler sunuyor.
Konut Fiyatlarının Düşmesi Bekleniyor

 Uzman Görüşü;

 Endeksa’nın Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, konut fiyatlarının önümüzdeki iki yıl içinde gerilemeye başlayabileceğini belirtti. Öğüt, özellikle İstanbul’un Esenyurt ilçesi ile Antalya’daki fiyat düşüşlerine dikkat çekti.

Nisan 2024 Konut Satış İstatistikleri ve güncel konut fiyatlarındaki değişimleri değerlendiren Öğüt, son iki yılın en düşük konut satış adetlerinin yaşandığı günlerde bile fiyatların nominal olarak hala yükseldiğini ifade etti. “Ortalama bir dairenin fiyatı 3.3 milyon lira,” dedi.

Öğüt, Endeksa analizlerine göre konut fiyatlarının nominal olarak artış eğiliminde olduğunu, ancak reel fiyat artışının en düşük seviyede olduğunu belirtti. Türkiye genelinde ortalama gayrimenkul satış fiyatlarının nominal artışının devam ettiğini vurgulayan Öğüt, satılık konut fiyatlarının yıllık yüzde 54 arttığını söyledi. Endeksa verilerine göre Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 358 bin 940 lira seviyesinde bulunurken, bu rakam Muğla’da 7.5 milyon, İstanbul’da ise 4.5 milyon lirayı aşıyor. Ancak, mevcut enflasyondan arındırıldığında yıllık satılık fiyat değişiminin yüzde 9 azaldığı görülüyor.

Öğüt, konut piyasasında alımların likiditeyle gerçekleştirildiğini ve özellikle yüksek gelir seviyesine hitap eden konutlarda sert pazarlıkların yaşandığını belirtti. Gayrimenkulde nakitin güçlü olduğu bir dönemde pazarlık paylarının yüksek olduğunu ifade eden Öğüt, konut fiyatlarındaki reel gerilemenin nominal değerlere yansımasının beklenenden uzun sürebileceğini söyledi. Bu eğilim devam ederse, 2022’deki fiyat artış trendinin önümüzdeki iki yıl içinde tersine dönebileceğini belirtti. Öğüt, “Yalnızca reel değil, nominal olarak da düşen rakamlardan bahsedebiliriz. Ancak, gayrimenkulün, dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de zamana bağlı olarak iyi ve en güvenli yatırım araçlarından biri olduğunu akılda tutmak gerekir,” dedi.




Anahtar Kelimeler : Konut, Fiyatlarının, Düşmesi, Bekleniyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler