HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
15 Mayıs 2024 Çarşamba Saat: 11:21

Giresun’daki alkol yasağına tekel bayilerden tepki

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Giresun Valiliği’nin açık alanda alkol tüketiminin yasaklanması kararına tepki göstererek, “Yaşam tarzına, tüketim tarzına müdahale edilemez” dedi.
Giresun’daki alkol yasağına tekel bayilerden tepki

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Giresun Valiliği’nin açık alanda alkol tüketiminin yasaklanması kararına tepki göstererek, “Yaşam tarzına, tüketim tarzına müdahale edilemez” dedi.

Giresun Valiliği, kent genelinde açık alanda içki içilmesinin yasaklandığı duyurdu. Karar için "Kamu güvenliği", "Düzeninin sağlanması", "Genel sağlığının korunması, ve "Suç işlenmesinin önlenmesi" gerekçe olarak gösterildi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, söz konusu yasağa tepki göstererek, “Gerekirse dava açacağız. Devlet ‘kamu düzenini sağlamak’ adı altında insanların özel yaşamına müdahale edemez. Birileri içip kamu düzenini bozuyor diye bütün Giresun’un yaşam tarzına, tüketim tarzına müdahale edilemez” dedi. Türkiye’nin sosyal bir devlet olduğunu söyleyen Dündar, “Bu valiliğin genelgesiyle ya da yasaklamasıyla olacak iş değil. İnsanların kanuni, anayasal hakları vardır. Bu hakları valilik kısıtlayamaz” diye konuştu.

“Devlet insanların özel yaşamına müdahale edemez”

Elips Haber’den Deniz Dalgıç’a açıklamalarda bulunan Dündar, “Giresun Valiliği’nin görselini hukuk büromuza ilettik. Gerekirse dava açacağız. Devlet ‘kamu düzenini sağlamak’ adı altında insanların özel yaşamına müdahale edemez. Suç işleyenleri ya da kamu düzenini bozanları ancak yakalayıp onlara gerekli hukuki işlemi yapabilir. Birileri içip kamu düzenini bozuyor diye bütün Giresun’un yaşam tarzına, tüketim tarzına müdahale edilemez” diye konuştu.

“Anayasal hakları valilik kısıtlayamaz”

Türkiye’nin sosyal bir devlet olduğunu vurgulayan Dündar, “Burası sosyal bir hukuk devleti. Türkiye laik bir devlet. Bunun üzerine bu hükümleri uygulayamazsınız. Kaldı ki Valiliğin genelgesiyle ya da yasaklamasıyla olacak iş değil. İnsanların kanuni, anayasal hakları vardır. Bu hakları Valilik kısıtlayamaz” ifadelerini kullandı.

Dündar, avukatlarının incelemeleri tamamladıktan sonra gerekli görülmesi halinde dava sürecine gireceklerini açıkladı.

Kaynak:Elipshaber





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler