HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
14 Mayıs 2024 Salı Saat: 14:20

“Sözleşmeli yöneticilik uygulaması sonlandırılmalıdır”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, kamuda tasarruf paketinin açıklanmasının ardından “Kamuda tasarruf yapılacaksa birinci öncelik sözleşmeli yöneticilik uygulaması kaldırılmadı” dedi.
“Sözleşmeli yöneticilik uygulaması sonlandırılmalıdır”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, kamuda tasarruf paketinin açıklanmasının ardından “Kamuda tasarruf yapılacaksa birinci öncelik sözleşmeli yöneticilik uygulması kaldırılmadı” dedi.

Zengin açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bu görevler asli sahiplerine görevde yükselme sınavları ile alnını teri ile liyakatli sınavlarını kazanmış müdür, mudur yardımcı, Sube muduru,sefvb.kişilere bu görevler verilmelidir.

Devletin asli ve sürekli görevlerinin güvenceli ve kadrolu idareciler eliyle gördürülmesi sağlanmalıdır.

Sözleşmeli yöneticilik gelmeden önce Sağlık Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda görev alan müdür, müdür muavini gibi yöneticiler görevde yükselme sınavlarıyla atanırlardı. Bu liyakatli ve görevde yükselme sınavı ile gelmiş idarecilere ne olduğu belli olmayan araştırmacı unvanları verilerek görevlerinden el çektirildiler.

 Saglik camiası Sözleşmeli Yöneticilerin Baskısından Bıkmış Durumdadır.

Sağlıkta 2012 yılından buyana devam eden sözleşmeli yöneticilik uygulaması sonlandırılmalıdır. 

Sözleşmeli yöneticilik sisteminde çoğu yöneticinin yandas sendikanın emrinde  olan , liyakatin arka plana atıldığı, adam kayırmacılığın olduğu bir gerçektir.

Sağlık camiasında sınav olmadan, gelişigüzel, etik dışı tüm işlemlerin ardından, liyakatin değil torpilin ön plana alınarak göreve başlatılan yuksel maaşlı  sözleşmeli yöneticilik tamamen sonlandırılmalıdır” dedi. HABER MERKEZİ

 





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler