HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
10 Mayıs 2024 Cuma Saat: 18:04

Para transferleri artık böyle yapılacak

Bankalar, yeni bir sistem olan ve IBAN üzerinden yapılan Fast, EFT ve havale transferlerini kapsayan bir uygulamayı müşterilerin hizmetine sundu.
Para transferleri artık böyle yapılacak

 Merkez Bankası’nın “Ödeme İste” katman servisini devreye almasıyla bankalar, hızla harekete geçerek yazılımlarını güncelledi ve uygulamalarına “ödeme iste” butonunu ekledi.

Bu yeni hizmet sayesinde, IBAN verdiğiniz bir kişi artık banka üzerinden size ulaşarak ödeme isteyebilecek. Para transferlerini mobil uygulamalar üzerinden gerçekleştiren vatandaşlar artık para gönderme butonunun yanında bir de ödeme iste butonuyla karşılaşacaklar.

Bu yeni uygulamada, alacaklılar karşı taraftan ödeme isteyebilecekler ve bunu yapmak için sadece sizin IBAN hesabınızı bilmeleri yeterli olacak. Yani, ödeme işlemi alacak kişi tarafından da başlatılabilecek.

Ödeme iste uygulamasında, para alacak taraf miktarı belirleyerek “ödeme iste” butonuna tıklarsa, size bir mesaj düşecek ve bu mesajı onaylamanız halinde yazılan miktar otomatik olarak hesabınızdan çıkarak karşı tarafın hesabına geçecek.

Bu sistemle ev sahipleri kiracılardan kira, çocuklar ailelerinden kolaylıkla para talep edebilecekler. Ödeme iste uygulaması, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ve Merkez Bankası işbirliğiyle hazırlandı ve para transferlerini tek yönlü olmaktan çıkararak işlemlerin hızlanmasını amaçlıyor.




Anahtar Kelimeler : Para, transferleri, artık, böyle, yapılacak

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler