HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Mayıs 2024 Perşembe Saat: 16:59

“OSMANLI DEVLETİ BİR DÜNYA İMPARATORLUĞUYDU”

Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde, Osmanlı Dönemi'nin önemli unsurları olan Dervişler, Fakihler ve Gaziler üzerine keyifli bir kültür ve tarih sohbeti düzenlendi.
“OSMANLI DEVLETİ BİR DÜNYA İMPARATORLUĞUYDU”

FATSADA OSMANLI DÖNEMİNDE DERVİŞLER, FAKİHLER, GAZİLER KONULU KÜLTÜR VE TARİH SOHBETİ
Programa Fatsa Belediyesi Başkan Yardımcısı Soner Kocatepe de katılım sağladı.
“OSMANLI DEVLETİ BİR DÜNYA İMPARATORLUĞUYDU”
Prof. Dr. Haşim Şahin'in moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda etkili olan Dervişleri, Fakihleri ve Gazileri masaya yatırıldı. Prof. Dr. Şahin, yaptığı konuşmada, "Osmanlı Devleti bir dünya imparatorluğuydu. Ama hepsinden önce Türk Kültürünü, Türk Medeniyetinin en önemli parçalarından birisiydi. Ve bu bölgede Türk Kültürü’nün hem de Derviş Kültürü’nün, Sufi Kültürü’nün en güçlü ve en yoğun olduğu bölgeye bu sebeple global bir konuyu islam tarihinin bütününü ilgilendiren bir konuyu Fatsa da konuştuk." şeklinde konuştu.
Etkinlik, katılımcıların ilgiyle takip ettiği soru-cevap bölümüyle son buldu. Katılımcılar, Osmanlı Dönemi'nin önemli figürlerine dair merak ettikleri pek çok konuyu Prof. Dr. Haşim Şahin'e yöneltme fırsatı buldu.
Fatsa Belediyesi, benzeri kültürel etkinliklerle şehir sakinlerine tarih ve kültür alanında zengin bir deneyim sunmaya devam ediyor.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler