HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Mayıs 2024 Perşembe Saat: 15:15

Ehliyet sahiplerine bakanlıktan uyarı !

Türkiye genelinde 33 milyon sürücü ehliyetine sahip vatandaşlardan bazılarının hala ‘eski tip’ diye tabir edilen çipsiz ehliyetleri kullandığı gözlemleniyor.
Ehliyet sahiplerine bakanlıktan uyarı !

İçişleri Bakanlığı daha önce yapmış olduğu açıklamalarda, 31 Aralık 2022 tarihine kadar bu ehliyetlerin yenilenmesi gerektiğini belirtmişti. Ancak pandemi sürecinin neden olduğu aksamalar sebebiyle bu süre 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatıldı.

Son yapılan duyuruda, belirtilen tarihin bir daha ertelenmeyeceği ve 1 Ocak 2025 itibarıyla çipsiz ehliyetlerle trafiğe çıkılması durumunda uygulanacak olan 12 bin 978 TL tutarındaki idari para cezasının kesinleşeceği vurgulandı.

Ehliyeti yenilemek isteyen vatandaşlar için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesi üzerinden 15 TL karşılığında randevu alınabiliyor.

1 Ocak 2016 tarihinden önce alınmış tüm ehliyetlerin yenilenmesi gerektiği hatırlatılırken, yenileme işlemi için gerekli belgeler şunlardır: Kimlik kartı veya pasaport, güncel biometrik fotoğraf, geçerli bir sağlık raporu, kan grubu belgesi (sağlık raporunda belirtilmişse gerekli değil), mevcut ehliyet ve adli sicil kaydı.

Yenileme ücreti olarak ödenmesi gereken 15 TL (12 TL harç ve 3 TL değerli kağıt bedeli dahil) olduğu belirtiliyor.

Eski tip ehliyetlerle 2024 yılı sonrasında trafikte yakalanmanın cezasının oldukça yüksek olduğu ve ilerleyen yıllarda bu cezaların artırılmasının da gündem




Anahtar Kelimeler : Ehliyet, sahiplerine, bakanlıktan, uyarı, !

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler