HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Mayıs 2024 Çarşamba Saat: 16:59

İlk Türk Astronot Gezeravcı Trabzon'a Geliyor!

Bilim, Kültür, Sanat Haftası'nın en özel konuklarından biri, Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonunda yer alan Alper Gezeravcı olacak.
İlk Türk Astronot Gezeravcı Trabzon'a Geliyor!

Uzaya çıkan ilk Türk astronot unvanına sahip olan Alper Gezeravcı, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde düzenlenecek Bilim, Kültür, Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında Trabzon'a geliyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek olan BKS Haftası, bilim, kültür, ve sanatı bir araya getirerek katılımcılara zengin bir program sunacak. Bu yıl 18-26 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikler, birbirinden değerli isimleri öğrencilerle buluşturacak.

Uzay istasyonunda 22 gün geçiren Gezeravcı, yaşadığı deneyimleri ve uzay yolculuğunu Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde düzenlenecek olan "Bir Türk'ün Gözünden Uzay Yolculuğu" programında paylaşacak. Program, 24 Mayıs Cuma günü KTÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Hafta boyunca düzenlenecek etkinlikler arasında Türkiye'nin deneyimli muhabirlerinden Fulya Öztürk ve İdris KARDAŞ'ın katılımıyla gerçekleştirilecek "6 Şubat Depremi-Gazze Olayları ve Dezenformasyonla Mücadele Paneli" de bulunuyor. Ayrıca, Mutlu Ulusoy'un sunuculuk, spikerlik ve YouTube üzerine söyleşisi, animasyon stüdyosu ISF Studios'un başarı hikayesi, bisiklet sürme etkinliği, tiyatro gösterileri, resim sergisi ve daha birçok etkinlik BKS Haftası'nı dolu dolu geçirecek.

Etkinlik Detayları:

- Masa Tenisi ve Dart Müsabakaları:18 Mayıs 2024

- Kort Tenisi Müsabakaları: 19 Mayıs 2024

- Atatürk ve Gençlik Anıtı Önüne Çelenk Sunumu:20 Mayıs 2024

-Konser ve Plaket Töreni:20 Mayıs 2024




Anahtar Kelimeler : İlk, Türk, Astronot, Gezeravcı, Trabzon'a, Geliyor!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler